h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Manisa’daki define avcılarına yönelik operasyon: Birçok tarihi eser ele geçirildi

Manisa’daki define avcılarına yönelik operasyon: Birçok tarihi eser ele geçirildi

Manisa'nın Salihli ilçesinde Lidya Krallığı'nın başkenti Sardes'te yapılan kaçak kazılarda, define avcıları tarafından birçok tarihi esere el konuldu. Jandarma ekipleri, söz konusu ihbar üzerine harekete geçti ve şüpheli kişilerin ev, iş yeri ve araçlarında arama yaptı. Yapılan aramalarda kazma, kürek, Roma ve Lidya dönemlerine ait sikkelere, tarihi eser objelere ve bir parmak heykel parçasına el konuldu. Şüpheliler hakkında Kültür ve Tabiat Kanunu'na muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

Salihli ilçesinde Lidya Krallığı’nın başkenti olan Sardes’te yapılan define avcılığında, birçok tarihi esere el konuldu. Kaçak kazı ihbarı üzerine jandarma ekipleri harekete geçti ve şüpheli şahısların ev, iş yeri ve araçlarında arama yaptı. Aramalarda 3 adet kazma, 1 adet kürek, 10 adet Roma döneminden kalma sikke, 11 adet Lidya Döneminden kalma sikke, 9 adet Roma döneminden kalma tarihi eser obje, 1 adet Parmak Heykel Parçası, 1 adet dedektör, 2 adet kaçak kazıda kullanılan bakır tel ve 1 adet Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen yüzük ele geçirildi. Şüpheliler hakkında Kültür ve Tabiat Kanunu’na muhalefetten adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Minibüsle kafa kafaya çarpışan araç tehlikeli bir kaza geçirdi: 1 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Minibüsle kafa kafaya çarpışan araç tehlikeli bir kaza geçirdi: 1 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.