h Dolar 34,2689 % 0.02
h Euro 36,9975 % 0.02
h Sterlin 44,4799 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,43 %0,03
h BIST100 8.842,42 %0,04
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Marmaris’in Balan Dağı’nda kaybolan kişi için hava ve kara aramaları sürüyor.

Marmaris’in Balan Dağı’nda kaybolan kişi için hava ve kara aramaları sürüyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıntar toplamak için dağa giden ve bir daha geri dönmeyen İsa Çifçi için 13 günden beri devam eden arama çalışmaları, havadan ve karadan yoğun bir şekilde sürüyor. Sağanak yağış ve şiddetli rüzgarlara rağmen AFAD, Jandarma, AKUT gibi birçok ekip ve yaklaşık 200 kişi, kayıp şahsın bulunması için yoğun bir çaba sarf ediyor ancak henüz bir iz bulunamadı. Ayrıca, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Marmaris’te Çıntar Toplamak İçin Dağa Giden Adam Hala Bulunamadı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, 30 Aralık’ta çıntar toplamak için Balan Dağı’na çıkan İsa Çifçi isimli vatandaşın kaybolması üzerine arama çalışmaları 13. gününde devam ediyor. Bölgede, 200’e yakın kişi ve iz takip köpekleri tarafından arama yapılırken, Jandarma Komutanlığı’na bağlı Cayrokopter de havadan bölgeyi tarıyor.

Marmaris ilçe sınırları içindeki Balan Dağı’na çıktıktan sonra kaybolan İsa Çifçi’nin yakınları tarafından yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Başlangıçtan bu yana süren arama çalışmaları, sabahın erken saatlerinde başlayıp hava kararmasına kadar devam ediyor. Hava durumuna bağlı olarak dronlar ve cayrokopter de havadan faaliyetlere destek veriyor.

Gruplar halinde bölgeye dağılarak yapılan arama çalışmalarında, sağanak yağışlar ve şiddetli rüzgarlar gibi olumsuz hava koşulları da önemli bir engel oluşturuyor. En son görüldüğü noktadan başlamak üzere dere yatakları, yangın havuzları ve küçük mağaraların da arandığı çalışmalarda, İsa Çifçi’ye ait izlere henüz rastlanamadı.

Arama çalışmalarına AFAD, Marmaris İlçe Jandarma, çevre ilçelerden gelen jandarma ekipleri, SAR, AKUT, MagAme SAR, NAK, Orman İşletme ekipleri, Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Marmaris Merkez Karakolu Jandarma Asayiş, Jandarma Komando, Avcılar Derneği ekipleri, Jandarma İz Takip Timi ve kayıp kişinin yakınları olmak üzere yaklaşık 200 kişi katılıyor.

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam ve Kaymakam Nurullah Kaya da bölgeye giderek arama faaliyetlerini incelemeye devam ediyor. AFAD Muğla Bölge Müdürü İsmail Özkan ve Marmaris İlçe Jandarma Merkez Karakolu ekiplerinin koordinasyonunda tüm STK’lar gece gündüz bölgeyi tarayacaklarını belirttiler.

Öte yandan, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Jandarma ekipleri, şüpheli kayıp olayıyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir.

Vatandaşlar tarafından müdahale edilen bir yangın otomobilde meydana geldi

Sıradaki haber:

Vatandaşlar tarafından müdahale edilen bir yangın otomobilde meydana geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.