h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Mersin’de terör operasyonları: DEAŞ’tan 5 kişi ve PKK’dan 1 kişi gözaltına alındı

Mersin’de terör operasyonları: DEAŞ’tan 5 kişi ve PKK’dan 1 kişi gözaltına alındı

Mersin'de yapılan operasyonlarda DEAŞ ve PKK terör örgütlerine yönelik 6 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek için çalışma yaptı. 152 polis ve dron desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden biri PKK'ya üyelik suçundan cezaevine gönderildi. Diğer 5 şüpheli tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlarda nakit para ve örgütsel materyaller ele geçirildi.

Mersin’de DEAŞ ve PKK terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 6’sı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, DEAŞ terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin ortaya çıkarılması için sağlanan bilgiler doğrultusunda operasyon düzenlendi. Bu operasyon kapsamında tespit edilen şüphelilerin geçmişte silahla faaliyet gösterdikleri ve örgütün ideolojisine uygun olarak çatışma bölgelerine eleman kazandırma çalışmalarında bulundukları ve aynı zamanda örgüt üyelerinin sınır geçişine yardımcı oldukları belirlendi. Dört gün önce gerçekleştirilen operasyonda, özel harekat ekipleri ve dron desteğiyle beraber 152 polis ile eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda bazı adresler aranırken 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden ise 21 bin 500 Suriye lirası, 800 euro, 23 bin 100 dolar ve örgüte ait materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5’i tutuklanırken, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bunun yanı sıra, PKK/KCK terör örgütünün finansal faaliyetlerini ortaya çıkarmak amacıyla yapılan soruşturma kapsamında şüpheli F.A. da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından terör örgütü PKK’ya üyelik suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

– İçişleri Bakanı Yerlikaya: “ÇEMBER-11 Operasyonları ile 81 ilde 5 günde 3.209 firari yakalandı”

Sıradaki haber:

– İçişleri Bakanı Yerlikaya: “ÇEMBER-11 Operasyonları ile 81 ilde 5 günde 3.209 firari yakalandı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.