h Dolar 34,0955 % 0.19
h Euro 38,0826 % 0.19
h Sterlin 45,3637 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,88 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Metehan Meşe’ye 700 Bin TL Vergi Cezası Verildi

Metehan Meşe’ye 700 Bin TL Vergi Cezası Verildi

"Sosyal medyada "6ilerimetehan" lakabıyla ünlenen Metehan Meşe'ye Ticaret Bakanlığı tarafından 300 bin lira ceza kesildi. Meşe, Vergi Dairesi tarafından da 700 bin lira vergi cezasına çarptırıldı. Toplamda 1 milyon lirayı bulan ceza sonrası Meşe, al-sat yapmaya devam edeceğini açıkladı. Meşe'nin cezaları araç piyasasını düşürmesinin bir bedeli olarak görülüyor. Galerici belgesi almak zor olduğu için vekaletli satışlar yapan Meşe, ticaretini devam ettireceğini belirtti."

“Al-Sat Yapan Metehan Meşe’ye Vergi Dairesi’nden 700 Bin TL Ceza”

Sosyal medyada “6ilerimetehan” olarak bilinen ve otomobil al-sat videolarıyla ünlenen Metehan Meşe, Ticaret Bakanlığı tarafından 300 bin TL para cezasıyla karşılaşmıştı. Ancak kötü haberler Meşe için burada bitmiyor. Vergi Dairesi tarafından da 700 bin TL vergi cezası kesilen Meşe, “Al-sat yapmaya devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Meşe’nin yetki belgesi olmadan yaptığı satışların tespit edilmesi üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan para cezası kesilmiş ve Meşe bu cezayı 300 bin TL olarak ödemek zorunda kalmıştı. Ancak vergilerini ödememekte direnen Meşe, Vergi Dairesi’nden de ceza alarak ikinci bir kötü haberle karşılaştı. 2022-2023 yılları arasında gerçekleştirdiği al-sat işlemlerindeki vergi borçları nedeniyle 700 bin TL daha ceza kesilen Meşe’nin toplam cezası 1 milyon TL’ye ulaştı. Meşe, “Biz ticaret yapıyoruz. Araba alıp sattık. Araba alım satım yaparken aradaki kârın vergisini ödeyemedik. Umarım Allah yardım eder. Netice olarak vergiyi ödemediğim için haklı değilim” ifadelerini kullandı.

Meşe’nin kesilen cezaların ardından araç piyasasının düştüğünü belirtmesi dikkat çekti. “Bana 2 ay verin araç piyasasını düşüreyim” diyen Meşe, kesilen cezaların kendisine 1 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi. Galericilik işlemlerinin kolaylaştırılmasını ve yetki belgesi alma sürecinin daha adil bir şekilde gerçekleştirilmesini isteyen Meşe, “Al-sat yapmaya devam edeceğim. Şu an belgelerimizi almaya çalışıyoruz. Biraz daha kolaylaştırılırsa insanlar kaçak yollara başvurmaz” dedi.

Eş dost vekaletiyle al-sat işlemleri gerçekleştirdiğini ifade eden Meşe, vekaletlerin dahi ceza aldığını ve toplamda 700 bin TL’lik cezanın içinde eşinin, babasının ve kayınbiraderinin de bulunduğunu belirtti. Meşe, bu cezaların ardından al sat yapmaya devam edeceğini ve rızkını bu şekilde sağlayacağını söyledi.

Cinayet davasında kanıtları yok sayan sağlık görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Sıradaki haber:

Cinayet davasında kanıtları yok sayan sağlık görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.