h Dolar 34,0863 % 0.16
h Euro 38,0833 % 0.16
h Sterlin 45,3764 % 0.04
h Altın (Gr) 2.833,42 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • MİT, Avrupa’ya kaçmak üzere olan bir PKK’lı teröristi yakaladı

MİT, Avrupa’ya kaçmak üzere olan bir PKK’lı teröristi yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serhat Bal'ı Avrupa'ya kaçmaya hazırlanırken yakalayarak Türkiye'ye getirdi. MİT, teknik çalışmalar ve istihbarat bilgileri sayesinde Bal'ın saklandığı yeri tespit etti ve Ortadoğu'da bulunduğu ülkeden Avrupa'ya kaçmaya çalışırken operasyon düzenleyerek onu yakaladı. PKK/KCK'ya 2012 yılında katılan Bal, Suriye ve Irak'ta önemli bir rol oynadı ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranıyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Serhat Bal’ı Avrupa’ya kaçmaktan önce yakalayarak Türkiye’ye getirdi. Operasyon, MİT’in teknik çalışmaları ve saha elemanlarının istihbaratıyla gerçekleştirildi. Serhat Bal, Ortadoğu ülkelerinden birinde saklanırken tespit edildi ve Avrupa’ya kaçmaya çalışırken operasyonla yakalandı.

2012 yılında PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına katılan Serhat Bal, Suriye ve Irak’ta sorumlu pozisyonlarda faaliyet gösterdi. Bal, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan aranıyordu. MİT’in başarılı operasyonuyla birlikte Bal Türkiye’ye getirildi.

Görme engellilere iletişim üzerine seminer düzenlendi

Sıradaki haber:

Görme engellilere iletişim üzerine seminer düzenlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.