h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • MİT, Irak’ta sınır ötesi bir operasyon gerçekleştiriyor

MİT, Irak’ta sınır ötesi bir operasyon gerçekleştiriyor

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın Avrupa'dan eleman toplayan teröristi Faik Aydın'ı Irak sınırından yaklaşık 160 kilometre ileride düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Faik Aydın, Avrupa'da PKK adına faaliyet yürütüyor ve terörist toplama çalışmaları yapıyordu. 2015 yılında Irak'a geçerek örgütün silahlı kadrosuna katıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak sınırından yaklaşık 160 kilometre içeriye düzenlediği operasyonla PKK/KCK terör örgütünün Avrupa’dan eleman toplayan Renas Raperin kod adlı terörist Faik Aydın’ı etkisiz hale getirdi.

MİT, yakın takibe aldığı terörist Faik Aydın’ın Avrupa’da örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu tespit etti. Aydın, Avrupa’da yaptığı çalışmalar sonucunda PKK’ya katılım sağlayacak eleman toplama görevini üstlenmişti. Ancak daha sonra Irak’a geçen Aydın, Süleymaniye’de yerel halkı örgüte destek vermeye ve katılmaya zorlamak için baskı ve şantaj yöntemlerine başvurdu. Aydın, ideolojik ve akademik eğitimi sayesinde örgüt içinde önemli bir role sahipti. MİT, Aydın’ın faaliyetlerine son vermek amacıyla saha ajanlarıyla birlikte hassas bir operasyon düzenledi. Uygun zaman ve şartların oluşmasıyla birlikte operasyon gerçekleştirildi ve Renas Raperin kod adlı Faik Aydın, Irak’ın 160 kilometre ötesinde etkisiz hale getirildi.

Aydın’ın Avrupa’da PKK adına faaliyet yürüttüğü belirlendi. Örgüt, son zamanlarda eleman bulmakta zorluk yaşadığı için Avrupa’da terörist toplama çalışmaları gerçekleştiriyordu. Aydın da bu çalışmalara uzun yıllar katıldıktan sonra 2015 yılında Irak’ın kuzeyine geçerek örgütün silahlı kadrosuna katıldı.

Osmaniye’de FETÖ kaçakçısı yakalandı: Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Osmaniye’de FETÖ kaçakçısı yakalandı: Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.