h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • MİT, Süleymaniye’de sürpriz bir operasyon düzenledi.

MİT, Süleymaniye’de sürpriz bir operasyon düzenledi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK terör örgütüne 2023 yılında İran'dan katılan Redur Baz kod adlı Hasan Seburi'yi Süleymaniye'de gerçekleştirdiği nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi. MİT, Irak'ta kurulu istihbarat ağı sayesinde PKK mensuplarını hedef almaya devam ediyor. Seburi'nin Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama ve keşif faaliyetlerinde kullanılması planlandığı tespit edildi. Operasyon, MİT'in örgüt içindeki saha ajanları tarafından gerçekleştirildi.

MİT, Süleymaniye’de PKK/KCK mensubu olan, 2023 yılında İran’dan katılan Redur Baz kod adlı Hasan Seburi’yi Irak Pencevin kırsalında gerçekleştirilen bir nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ta kurduğu istihbarat ağı aracılığıyla PKK/KCK üyelerini hedef almaya devam ediyor. Bu kapsamda, Irak Pencevin kırsalında faaliyet gösteren ve 2023 yılında İran’dan katılan Hasan Seburi adlı terörist, MİT tarafından Süleymaniye’de gerçekleştirilen bir nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Hasan Seburi, MİT’in saha ajanları tarafından takibe alınmıştı ve yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda teröristin eğitim aldığı ve Türkiye’ye yönelik istihbarat toplama, keşif ve gözetleme faaliyetlerinde kullanılacağı tespit edildi. Bu nedenle, İran asıllı Redur Baz kod adlı Hasan Seburi’ye operasyon düzenlenmesi kararı alındı. MİT’in örgüt içindeki saha ajanlarının tespitleri sonucunda PKK/KCK mensubu Hasan Seburi’nin konumu belirlendi ve nokta bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

Doğalgaz kaynaklı zehirlenme: Yaşlı kadın, süt kaynatmak isterken sağlığını tehlikeye attı

Sıradaki haber:

Doğalgaz kaynaklı zehirlenme: Yaşlı kadın, süt kaynatmak isterken sağlığını tehlikeye attı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.