h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • MSB: “Son bir haftada illegal geçiş denemeleriyle yakalanan 159 kişiden 10’u terör örgütü üyesi çıktı”

MSB: “Son bir haftada illegal geçiş denemeleriyle yakalanan 159 kişiden 10’u terör örgütü üyesi çıktı”

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapmaya çalışan 159 kişinin yakalandığını ve bunlardan 6'sının FETÖ, 4'ünün PKK/YPG üyesi olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir hafta içinde yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 159 kişinin yakalandığını duyurdu. Yakalanan kişilerin arasında 6’sının FETÖ, 4’ünün ise PKK/YPG üyesi olduğu belirlendi. MSB, terör örgütü üyelerinin toplamda 10 kişi olduğunu açıkladı.
MSB’nin verdiği bilgilere göre, güvenlik güçleri yasa dışı geçiş girişimlerinin büyük bir kısmını engellemeyi başardı. Yakalanan şahısların terör örgütleriyle olan ilişkilerinin tespit edildiği ve gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.
Bu gelişme, Türkiye’nin sınırlarını koruma ve terörle mücadele konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. MSB’nin gösterdiği başarı, terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı yürütülen mücadelede ulusal güvenliğin ön planda tutulduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

MSB Kaynakları: “PKK’lı teröristler tarafından alçak saldırılar; olumsuz hava koşullarında ve görüş mesafesinin olmadığı bir ortamda kalleşçe gerçekleştirilmiştir.”

Sıradaki haber:

MSB Kaynakları: “PKK’lı teröristler tarafından alçak saldırılar; olumsuz hava koşullarında ve görüş mesafesinin olmadığı bir ortamda kalleşçe gerçekleştirilmiştir.”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.