h Dolar 34,0296 % -0.12
h Euro 38,0206 % -0.12
h Sterlin 45,2617 % 0.48
h Altın (Gr) 2.828,28 %0,92
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Muş ilinde kahvehaneler, kütüphane olarak kullanılmaya başlandı

Muş ilinde kahvehaneler, kütüphane olarak kullanılmaya başlandı

Muş'un Hasköy ilçesinde Hasköy Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Közde Çay Elde Kitap" projesiyle, vatandaşlar, öğrenciler ve esnaf kitap okuma alışkanlığı kazanıyor. Proje kapsamında ilçede ev, kahvehane, kurum ve okullarda kitap okuma etkinliği düzenleniyor. Kahvehanelere ve kurumlara kitap dağıtılıyor. Her hafta belirli günlerde saat 11.11'de vatandaşlar, çaylarını içerken kitap okuyor. Projeyle, Hasköy'de kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve eğitim kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Muş’un Hasköy ilçesinde gerçekleştirilen “Közde Çay Elde Kitap” projesi ile herkesin kitap okuma alışkanlığı kazanması hedefleniyor. Hasköy Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, ilçede çeşitli mekanlarda kitap okuma etkinlikleri düzenleniyor. Vatandaşlara ve öğrencilere kitap okumayı sevdirmek amacıyla başlatılan proje büyük ilgi görüyor. Kahvehanelere ve kurumlara da kitap dağıtımı yapılan projede, haftanın belirli günlerinde saat 11.11’de evlerde, okullarda, kahvehanelerde ve kurumlarda kitap okuma etkinlikleri gerçekleştiriliyor. İlçede vatandaşlar, çaylarını yudumlarken kitap okuma keyfi yaşayabiliyorlar.
Hasköy Kaymakamı Mücahit Öztürk, Anadolu Lisesi kütüphanesinde öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenledi. Projenin amacının, ilçe genelinde daha fazla kitap okunmasını ve öğrencilerin başarılarının artmasını sağlamak olduğunu belirten Kaymakam Öztürk, projeden beklenen sonuçların olumlu olacağını ifade etti. Öztürk ayrıca, projenin isminin “Közde Çay Elde Kitap” olarak belirlenmesinin sebebinin, ilçenin çaya olan tutkusunu kitap okumaya da taşımak olduğunu söyledi. İlçede yaygın hale gelmesi hedeflenen kitap okuma alışkanlığının eğitim kalitesini yükselteceğine inandığını dile getiren Öztürk, proje kapsamında okuyan bir Hasköy ve daha başarılı öğrencileri hedeflediklerini ifade etti.
Projenin uygulandığı kahvehanelerde kitap okuma etkinliklerine katılan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getiriyor. Kahvehanede kitap okuyan Fatih Bingöl, bu uygulamadan çok memnun kaldığını ve çaylarını yudumlarken kitap okumanın keyfini yaşadıklarını belirtti. Hasköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hayrünisa Özsözlü de projenin tanıtım yüzü olarak vatandaşları kitap okumaya teşvik ettiklerini ifade etti. Projeden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Hasköy Kaymakamı Mücahit Öztürk’e teşekkür ettiler.

‘Fatih Terim Fonu’ davasında Seçil Erzan ikinci kez savunma yaptı

Sıradaki haber:

‘Fatih Terim Fonu’ davasında Seçil Erzan ikinci kez savunma yaptı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.