h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Nevşehir’de Tatil Çetesi Şahısları Gözaltına Alındı

Nevşehir’de Tatil Çetesi Şahısları Gözaltına Alındı

Nevşehir ve diğer 8 ilde tatil vaadiyle yaklaşık 250 kişiyi dolandıran 19 çete üyesinden 13'ü tutuklandı. Bungalow tatil reklamlarıyla dolandırıcılık yapan şahıslar, palmerobungalov.com sitesi üzerinden kurbanlarını oltalamışlardır. Operasyon sonucunda 25 şahıs yakalandı ve aralarında örgüt lideri Ali Can Ö. ve Kemal Ö. bulunmaktadır. 500 bin lira nakit para, altın, silahlar ve diğer kanıtlar ele geçirildi. 19 şüpheliden 13'ü tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nevşehir ile birlikte 8 ilde tatil vaadiyle yaklaşık 250 kişiyi dolandıran 19 çete üyesinden 13 tutuklandı.

Vakit.com.tr- Nevşehir ilinde faaliyet gösteren bir internet sitesi, bungalov tatilleri için cazip reklamlar yayınladı. Bu reklamları gören Mustafa A., tatil için rezervasyon yapmak için site üzerindeki telefon numarasını aradı. Mustafa A. ödemeyi peşin olarak gönderdi ancak daha sonra kendisini arayan kişiler ekstra ücret talep edince dolandırıldığını anladı. Konuyu Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildiren Mustafa A., şikayet dilekçesi verdi.

Şikayet üzerine Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık bir çalışma sonucunda, çetenin sosyal medyayı kullanarak “kiralık bungalov” temasıyla yaptığı dolandırıcılık olayını tespit etti. Çete, “palmerobungalov.com” adlı bir internet sitesi üzerinden 250’den fazla kişiyi tuzağa düşürmüştü.

Isparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, çetenin liderleri Ali Can Ö. ve Kemal Ö. dahil olmak üzere 25 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 500 bin lira nakit para ve döviz, 102 gram altın, 2 ruhsatsız silah, 50 adet mermi ve birçok dijital materyal ele geçirildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 6 şüpheli serbest bırakılırken, 19 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 19 şüpheliden 13’ü tutuklandı ve 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Çeşme’de huzur sağlama operasyonu: Sakinliği sağlamak amacıyla yapılan faaliyete başlandı

Sıradaki haber:

Çeşme’de huzur sağlama operasyonu: Sakinliği sağlamak amacıyla yapılan faaliyete başlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.