h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin soruşturması kapsamında 6 kişi gözaltına alındı

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin soruşturması kapsamında 6 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da ucuza araç sattıklarını iddia ederek birçok kişiyi dolandıran çetenin üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin soruşturmasında yeni bir operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında 6 kişi gözaltına alındı. Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlamalarıyla tutuklanan Candan kardeşler, devlet kurumlarından ihale yoluyla aldıkları araçları ucuza satarak vatandaşları dolandıran çeteye bağlantılı oldukları iddiasıyla soruşturma geçiriyor. Gerçekleşen operasyonda, çeteyle ilişkisi olduğu iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

“Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan Çeteye Yeni Operasyon: 6 Gözaltı”

İstanbul’da “suç örgütüne üye olma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla tutuklanan sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin soruşturmasıyla ilgili yeni bir operasyon düzenlendi. Yeni operasyonda, çetenin üyesi olduğu iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Bahar ve Nihal Candan kardeşler, devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza aldıkları araçları vatandaşlara sattıklarını iddia ederek “sazan sarmalı” yöntemiyle birçok kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 2 ay önce gözaltına alınmış ve tutuklanmışlardı. Soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı ve çetenin, güven kazanmak için mağdurlarla yaptığı görüşmelere Bahar ve Nihal Candan kardeşlerinin de çağrıldığı iddia edilen Berk E. (21), Şahin B. (46), Barış V. (45), Ali K. (92), Ebu B.G. ve Ahmed Y.Ç. gözaltına alındı.

Olayın geçmişi ise şu şekilde: Şüpheliler, devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza aldıkları araçları vatandaşlara satarak güven kazanıyorlar ve ardından araç talepleri ve paraları topladıktan sonra sorun çıktığını veya ihalenin ertelendiğini söyleyerek vatandaşların paralarını ödemiyorlardı. Çete, herhangi bir araç teslimi yapmadan yaklaşık 100 milyon lira değerinde 50 mağduru dolandırdığı belirlendi. Haziran 2021’de yapılan çalışma sonucunda tespit edilen 24 şüpheli tutuklanmıştı. 2023 Mayısında ise 6 şüpheli daha yakalandı ve bunlardan 5’i tutuklandı. Kasım ayında ise suç gelirlerini akladıkları iddia edilen Gülnihal Ç., Alisya B.C. ve Hacı İ.S. isimli şahıslar da yakalanarak tutuklandı.

Yeni operasyonla birlikte çetenin faaliyetlerine yönelik soruşturma devam ediyor.

Edremit’de güvenlik, narkotik ve huzur operasyonu gerçekleştirildi.

Sıradaki haber:

Edremit’de güvenlik, narkotik ve huzur operasyonu gerçekleştirildi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.