h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Öğrencisini şiddet uygulayan öğretmene hukuki ceza: 3 bin lira

Öğrencisini şiddet uygulayan öğretmene hukuki ceza: 3 bin lira

Kocaeli'de bir öğrenciye darp eden öğretmenin "basit yaralama" suçundan 3 bin TL para cezası alması kararlaştırıldı. Ancak "hakaret" suçundan beraat etti. Olay, İzmit Mesleki Eğitim Merkezi'nde yaşandı ve cep telefonuyla kaydedildi. Video sosyal medyada paylaşılınca aile şikayetçi oldu. Sanık avukatı, öğrencinin travmatik bir duruma girmediğini savundu ve suçu kabul bile edilse kaba sözler olduğunu belirtti. Mahkeme, sanığa para cezası verdi ve hakaret suçunun oluşmadığı kanaatiyle beraat kararı verdi.

Kocaeli’de 17 yaşındaki bir öğrenci, dersi dinlemediği ve düzeni bozduğu gerekçesiyle öğretmeni tarafından darp edildi. Olayın üzerine açılan davada, sanığa “basit yaralama” suçundan 3 bin TL para cezası verildi. Ancak “hakaret” suçundan ise beraat kararı verildi.

Olay, 21 Mart 2022 tarihinde İzmit Mesleki Eğitim Merkezi’nde meydana geldi. 17 yaşındaki M.H.Y. isimli öğrenci, makine bölümünde eğitim alan C.D. isimli öğretmen tarafından darp edildi. Olay cep telefonuyla kaydedilen bir video sayesinde ortaya çıktı ve aile, videoyu sosyal medyada gördükten sonra durumu öğrenerek öğretmenden şikayetçi oldu. Olaya ilişkin yapılan yargılama sonucunda öğretmen, “basit yaralama” suçundan ceza alırken, “hakaret” suçundan ise beraat etti.

Duruşmada, sanık avukatı ve mağdur avukatı hazır bulunurken, sanık ve mağdur öğrenci davada yer almadı. Cumhuriyet savcısı, sanığın öğrenciye vurarak “basit tıbbi müdahale ile giderilebilir ölçüde yaraladığını” belirterek cezalandırılmasını talep etti. Aynı zamanda savcı, sanığın öğrenciye hakaret ettiği iddiasıyla ilgili yeterli delil bulunmadığından beraatına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı ise olayın 21 Mart 2022’de meydana geldiğini ancak 6 Mayıs 2022’de şikayetin yapıldığını söyleyerek geçen süreyi işaret etti. Avukat, yapılan raporda öğrencinin travmatik bir durumu olmadığı ve kendini savunabilecek durumda olduğunu belirtti. Ayrıca görüntülerin incelenmesi sonucunda şaka amaçlı hareketler yapıldığının sabit olduğunu savunan avukat, sanığın kasıtlı bir şekilde yaralama yapmadığını ileri sürdü. Hakaret suçuna ilişkin iddiaları da kabul etmeyen avukat, sarf edilen kaba sözlerin suç unsurlarını içermediğini savundu.

Mahkeme heyeti, sanığa “basit yaralama” suçundan 3 bin TL para cezası vererek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. “Hakaret” suçuna ilişkin ise heyet, sarf edilen sözlerin onur, şeref ve saygınlığı rencide etmediğini ve kaba sözler niteliğinde olduğunu belirterek sanığın beraatine karar verdi.

Yoldan çıkan otomobil defalarca takla atarak hurdaya döndü: 2 yaralı

Sıradaki haber:

Yoldan çıkan otomobil defalarca takla atarak hurdaya döndü: 2 yaralı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.