h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ordu’da Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

Ordu’da Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

Ordu'nun Aybastı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde Filistinli çocuklar için yorgan ve kıyafet dikiliyor. Kadın kursiyerler, gönüllü olarak bu atölyede çalışıyor ve üretim yapıyor. Aybastı Belediyesi de malzeme desteğinde bulunuyor. Aybastılı kadınlar, Gazzeli çocuklar için pijama ve diğer kıyafetler dikerek onları ısıtmaya çalışıyor. Bu güzel dayanışma örneği sonucunda bugüne kadar 500'den fazla pijama ve yorgan üretildi ve Şubat ayında Gazze'ye gönderilecek.

Aybastı’da bulunan Halk Eğitim Merkezi’nde kursa katılan kadınlar, Gazze’deki çocuklar için yorgan ve kıyafet dikiyor. Yardım malzemeleri, şubat ayında saldırı altındaki Filistinlilere ulaştırılacak.

Aybastı’da faaliyet gösteren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki kurslara katılan kadınlar, gönüllü olarak, Filistin halkına destek amacıyla üretim yapıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, kursiyerlerin tamamının gönüllülerden oluştuğunu belirterek, “Bu atölyede sabah 9’dan akşam 3 ve 4’e kadar gönüllü kursiyerlerimiz, Gazze’deki çocuklarımız için eşofman ve pijama dikmekte. Ayrıca, bir miktar yorgan da üretimi gerçekleştirilmektedir” dedi.

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ise “Biz de Aybastı Belediyesi olarak ip, kumaş gibi malzeme desteğinde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kursiyer kadınlar ise Gazze’deki çocuklar için pijama, üst ve diğer kıyafetleri dikerek katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, “Umuyoruz ki bu ürünler, onları bir nebze de olsa ısıtabilir ancak gerçek önemli olan, onların yüreklerinin ısınmasıdır. Bu da bizleri mutlu eder” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Aybastılı gönüllü kursiyerler, bugüne kadar 500’den fazla pijama ve yorgan üretti ve bu sayıyı 5 bine çıkarmak için yoğun bir çaba harcamaktadır. Üretilen tüm malzemeler, şubat ayında Gazze’ye gönderilecek.

Ordu Halkı, Gazze İçin Yardım Seferberliği Başlattı

Sıradaki haber:

Ordu Halkı, Gazze İçin Yardım Seferberliği Başlattı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.