h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • (Özel) Göz bantıyla empati… Görme engelliler, görenlerle heyecan dolu bir maçta karşı karşıya geldi

(Özel) Göz bantıyla empati… Görme engelliler, görenlerle heyecan dolu bir maçta karşı karşıya geldi

Görme engelli sporcular ve Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nda bir araya gelerek golbol karşılaşması yaptı. Mücadelede personeller göz bandı kullanırken, karma takımlar kurularak maç gerçekleştirildi. Görme engelli sporcuların pasif kurtarış yaptığı müsabakayı A takımı 6-3 kazandı. Ayrıca, Rahim Ağzı Farkındalık Ayı da unutulmadı ve tribünde rahim ağzı kanseri ile ilgili pankartlar sergilendi.

Görme engelli sporcular ve Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nı kutlamak için bir araya geldi. Golbol karşılaşmasında karma takımlar oluşturuldu ve personeller göz bandı ile sahaya çıktı. Müsabaka, büyük bir rekabet içerisinde geçti.

Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri ve BUGES Görme Engelliler Spor Kulübü, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında bir golbol maçı düzenledi. Personeller, görme engellilerin yaşamlarını deneyimlemek amacıyla göz bandı kullandı. Karma takımların mücadele ettiği karşılaşmada, görme engelli sporcular skor atmazken, skorları personeller belirledi. Maç, A takımının 6-3’lük skorla galibiyetiyle sonuçlandı.

Göz bandıyla çıkan personeller müsabakanın ilerleyen dakikalarında adapte olduklarını belirtti. Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Genç, “Bu etkinlikle farkındalık oluşturmayı amaçladık. Görme engelli sporcularımız, diğer gören bireylerle birlikte karma takımlar oluşturarak oyunu birlikte oynadı. Bu sayede gören bireylerin spor sırasında ve günlük hayatta görme kısıtlığını deneyimlemelerini hedefledik” dedi. Karşılaşmayı tribünden izleyenler ise rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgilendirici pankartlarla farkındalık oluşturdu.

Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü İsmail Kaba ise “Bu etkinlikle hem Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nı kutlamak hem de rahim ağzı kanseri farkındalığını artırmak istedik. Rahim ağzı kanseri, kadınlarımız için önemli bir sağlık sorunudur ve farkındalığın artması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kontrolsüz hızlı sürücü, fren yerine gaza bastı ve yoldan çıktı

Sıradaki haber:

Kontrolsüz hızlı sürücü, fren yerine gaza bastı ve yoldan çıktı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.