h Dolar 34,2962 % 0.51
h Euro 37,2248 % 0.51
h Sterlin 44,7916 % 0.85
h Altın (Gr) 2.990,03 %1,22
h BIST100 8.953,28 %-0,54
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Pamukkale Belediyesi Sosyal Market, 15 bin kişiye yardım eli uzatıyor

Pamukkale Belediyesi Sosyal Market, 15 bin kişiye yardım eli uzatıyor

Pamukkale Belediyesi Sosyal Market, 8 yıldır Pamukkale halkına hizmet veriyor. Giysi, gıda, bebek ve temel ihtiyaç malzemeleri gibi birçok konuda yardıma ihtiyaç duyan yaklaşık 61 bin vatandaşa yardımcı oldu. 2023 yılında ise gıda paketleri, kıyafetler, mama ve bez gibi yardımlar yapılarak yaklaşık 15 bin vatandaşın yüzü güldürüldü. Sosyal Market'e başvurmak için E-Devlet veya belediyeye başvuru yapılabiliyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla da ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılıyor. Belediye Başkanı Avni Örki, sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini ve halkın yalnız olmadığını göstermeye devam edeceklerini belirtti.

Pamukkale Belediyesi Sosyal Market, ihtiyaç sahibi Pamukkale halkına 8 yıldır hizmet sunmaya devam ediyor. 2023 yılında ise yaklaşık 15 bin vatandaşa yardım eli uzattı.

Gıda Bankacılığı sistemiyle faaliyet gösteren Pamukkale Belediyesi Sosyal Market, 8 yıllık bir sürecin ardından hizmetlerine devam ediyor. Giyim, gıda, ayakkabı, bebek bezleri ve mama gibi birçok temel ihtiyaç malzemesi sunan Sosyal Market, yaklaşık 61 bin ihtiyaç sahibi kişiye dokundu. 2023 yılında ise 6 bin 832 haneye gıda paketi, 3 bin 203 vatandaşa kıyafet, 192 haneye de mama ve bez yardımı yapıldı.

Pamukkaleli ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Sosyal Market’te para harcamadan alışveriş yapma imkanına sahiptir. Sosyal Market’e ulaşmak oldukça kolaydır. Bireysel başvuruları E-Devlet üzerinden ya da belediyeye yapılan başvurular, Pamukkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından incelenir. Yapılan detaylı değerlendirmenin ardından ihtiyaç sahibi ailelere, içinde gıda malzemelerinin bulunduğu paketler, belediye personeli tarafından adreslerine teslim edilir. Kıyafet talebinde bulunan vatandaşlar ise başvurularının onaylanmasından sonra, Pamukkale Belediyesi Sosyal Market’te istedikleri kıyafetleri alabilirler. Pamukkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 2023 yılında yatalak hastalara hasta yatağı, tekerlekli sandalye, beyaz baston gibi medikal malzeme desteği sunarken, yeni doğan bebeklere hoş geldin bebek paketi, yaklaşık 300 kişiye evde berber hizmeti, üniversite öğrencilerine psikolojik destek ve tercih danışmanlığı hizmeti verdi. Ayrıca 2023 yılında toplam 2 bin 500 öğrenciye eğitim desteği sağlandı. Kahramanmaraş depreminde ise depremzedelere yardımlar ulaştırıldı. Pamukkale’de bulunan Alzheimer Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ise yaklaşık 55 yaşlı ve hasta vatandaşa hizmet verilirken, ilçedeki Çölyaklı vatandaşlara glütensiz gıda dağıtımı yapılmaktadır. Pamukkale Sosyal Market, Gıda Bankacılığı sistemiyle çalışarak, hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Hayırseverler, Pamukkale Sosyal Market Derneği’ne bağış yapmak için Pamukkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne 444 92 20 numaralı telefondan ulaşabilirler. Bu bağışlarla satın alınan ürünler, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmaktadır.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, görev yaptıkları süre boyunca sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirtti. Örki, “Sosyal sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık” dedi. Sosyal Market’in, vatandaşlara destek olma konusunda bir köprü fonksiyonu gördüğünü ifade eden Örki, “Halkımızın yalnız olmadığını her fırsatta gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. 2023 yılı ülkemiz için zor bir yıl oldu. Kahramanmaraş depremi yüreklerimizi dağladı. Deprem bölgesine koşan ilk belediyelerden biri bizdik. Battaniyeden elektrikli sobaya, mamadan bebek bezi ve kıyafete kadar birçok ihtiyacı Sosyal Market aracılığıyla karşıladık. Birlik ve beraberliğin, paylaşmanın değerini 2023 yılında bir kez daha anlamış olduk. Sosyal Marketimiz, Pamukkaleli vatandaşlarımızın yanı sıra depremzedelerin de derdine derman oldu. 8 yıldır olduğu gibi Sosyal Market, yüzleri güldürmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Rus turistin ölü olarak bulunduğu haber verildi

Sıradaki haber:

Rus turistin ölü olarak bulunduğu haber verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.