h Dolar 34,1049 % 0.2
h Euro 38,0663 % 0.2
h Sterlin 45,3489 % 0.01
h Altın (Gr) 2.838,16 %0,33
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Plaka değişikliğinin yanlış anlaşılmasına yol açtı

Plaka değişikliğinin yanlış anlaşılmasına yol açtı

Düzce'nde polis ekipleri denetim sırasında plakasının başka bir araca ait olduğunu tespit ettikleri bir minibüsü yediemin otoparkına çekmişti. Ancak daha sonra aracın sahibi, başka bir araçtan aldığı plakayı minibüse taktığını ve bu nedenle yanlış anlaşılma olduğunu belirtti. Sahte ruhsat veya plaka durumu olmadığını söyleyen araç sahibi, işlemlerinin ardından minibüsü teslim aldı. Düzce Belediyesi'nin S plaka yönetmeliği gereği sürücülerin D2 belgesine sahip olmaları halinde plakalarını hususi plakaya dönüştürebilecekleri bilgisine de yer verildi.

Düzce’de gerçekleşen bir denetimde, plakanın başka bir araca ait olduğu ortaya çıkan bir minibüs, yediemin otoparkına çekildi. Minibüsün sahibi, ekiplerin durdurduğu minibüse kendi aracından aldığı bir plaka taktığını ve bu nedenle yanlış anlaşılmanın yaşandığını belirtti. Araç sahibi, “Sahte ruhsat veya plaka durumu yoktur” dedi.

Denetimde polis ekipleri, Düzce’de 81 S 1322 plakalı bir minibüsü durdurdu. Yapılan sorgulamada, plakanın farklı bir araca ait olduğu tespit edildi. Ruhsat kontrolünde de farklı bir plaka çıkması üzerine, araç KOM şube ekipleri tarafından yediemin otoparkına götürüldü. Ancak, daha sonra gerçek ortaya çıktı. Araç sahibinin servis taşımacılığı yaptığı, üzerine kayıtlı birden fazla aracı olduğu ve sonradan başka bir araçtan aldığı plakayı durdurulan minibüse taktığı ve bu şekilde yanlış anlaşılmanın oluştuğu öğrenildi.

İşlemler tamamlandıktan sonra minibüsü teslim alan sahibi Gürkan Özbakır, “Biz fabrikalara servis işi yapıyoruz. Bir aracımızın S plakasını sök-tak yapmıştık. Yanlış bir plaka takmışız. Emniyet ekipleri kontrol ettiğinde araç üzerinde işlem yapılmış. Minibüs şu anda bize ait ve faaliyetine devam ediyor” dedi.

Sahte ruhsat ve plakanın olmadığının altını çizen Özbakır, “Plakanın 1322 olması gerekiyordu ancak ruhsatta 1343 olarak görünüyor. Bu değişimin nedeniyle bir sorun yaşandı. Araç trafiğe uygun ve faaliyetlerine devam ediyor. Herhangi bir sorunumuz yok” diye konuştu.

Öte yandan, Düzce Belediyesi’nin S plaka yönetmeliğine göre, sürücülerin D2 belgesi bulunması durumunda plakalarını hususi plakaya dönüştürebildiği biliniyor.

Tokatlı Kıbrıs Gazisi’nin Son Yolculuğu Düzenlendi

Sıradaki haber:

Tokatlı Kıbrıs Gazisi’nin Son Yolculuğu Düzenlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.