h Dolar 34,2641 % 0.01
h Euro 36,9663 % 0.01
h Sterlin 44,4907 % 0
h Altın (Gr) 3.028,72 %0,04
h BIST100 8.732,17 %-1,20
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Polis merkezine verilen şehit ismi, annesinin gözyaşlarına engel olamadı

Polis merkezine verilen şehit ismi, annesinin gözyaşlarına engel olamadı

Adana'da silahlı saldırı sonucunda şehit düşen polis memuru Yılmaz Bozkurt'un ismi, Gülbahçesi Mahallesi'nde açılan polis merkezine verildi. Polis merkezi, Gülbahçesi, Gülpınar, Dumlupınar ve Yenidam mahallelerinden sorumlu olacak ve 72 bin 448 vatandaşa hizmet verecek. Şehidin annesi açılış sırasında duygusal anlar yaşadı. Şehidin oğlu Görkem Bozkurt, babasının adına böyle bir şey yapılmasının ailelerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Adana’da 2016 yılında evrak dağıtırken gerçekleşen saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Yılmaz Bozkurt’un adı bir polis merkezine verildi. Ancak bu adım, Bozkurt’un annesi için büyük bir acıya dönüştü. Seyhan ilçesinde görev yapan Bozkurt, Gülbahçesi Mahallesi’nde evrak dağıtımı yaparken kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Şehidin ismi Gülbahçesi Mahallesi’nde bulunan bir polis merkezine verildi ve bu şekilde Bozkurt’un anısı yaşatılmaya çalışıldı. Ancak polis merkezinin açılışına katılan Bozkurt’un annesi gözyaşlarına boğuldu. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel’in de katıldığı açılışta, Bozkurt’un eşi ve çocukları da hazır bulundu.

Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci açılışta yaptığı konuşmada, “Değerli şehit meslektaşımız Yılmaz Bozkurt’un isminin bu polis merkezine verilmesi, hem şehidimizin ailesi için hem de bizler için büyük bir gurur vesilesidir. Şehitlerimizi rahmetle anarken, bu hizmet binamızın da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gülbahçesi Polis Merkezi, Gülbahçesi, Gülpınar, Dumlupınar ve Yenidam Mahalleleri’ne hizmet verecek. 19 kilometrekarelik bir alanda yaşayan 72 bin 448 vatandaşa hizmet sağlayacak olan merkezde 2 komiser, 1 komiser yardımcısı, 56 polis memuru ve 6 çarşı bekçisi çalışacak. Toplamda 66 personel ve 3 hizmet aracı bulunan merkezin açılması, bölgedeki halk tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Yılmaz Bozkurt’un 21 yaşındaki oğlu Görkem Bozkurt ise duygularını şu şekilde dile getirdi: “Burada olmaktan çok mutluyum. Bu bizim için çok anlamlı bir olay. Babam burada yıllarını vererek çalıştı ve vatan için burada şehit oldu. Babamın adına böyle bir şey yapılması ailemizi çok mutlu etti. Babamın adının bu şekilde yaşatılması gerçekten çok güzel.”

Özel halk minibüsü ve otomobil kaza yaptı: İçlerinde 1 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Özel halk minibüsü ve otomobil kaza yaptı: İçlerinde 1 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.