h Dolar 34,2391 % 0.01
h Euro 37,0239 % 0.01
h Sterlin 44,5062 % 0.02
h Altın (Gr) 2.995,75 %0,13
h BIST100 8.654,39 %-1,58
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Rum Polisi, Kıbrıslı Türkleri tutukladı: Kamerunlu katilleri polise teslim edenler gözaltına alındı.

Rum Polisi, Kıbrıslı Türkleri tutukladı: Kamerunlu katilleri polise teslim edenler gözaltına alındı.

KKTC’nin başkenti Lefkoşa'da Ayça Alav'ın öldürülüp soygun yapıldığı vakayla ilgili olarak, zanlıların polise teslim edilmesine yardım eden 3 Kıbrıs Türkü'nün Güney Kıbrıs'ta tutuklandığı belirtildi. Zanlıların, Kamerunlu katil zanlılarını Mısır'a kaçırmaya ikna edip, Pile köyünde KKTC polisine teslim ettikleri öğrenildi. Sosyal medya üzerinden görüntüleri paylaşan Türkler, "KKTC'ye yılbaşı hediyemiz" ifadesini kullandı. Rum polisi, Kıbrıs Türklere zorla adam kaçırma, komplo kurma, izinsiz kelepçe bulundurma ve suç örgütüne üyelik suçlamalarıyla tutuklama yapıldığını bildirdi. Sorguların devam ettiği ve çalınan paranın henüz bulunamadığı aktarılıyor.

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da döviz bürosu sahibi Ayça Alav’ın katil zanlıları film gibi bir operasyonla polise teslim edildi. 3 Kıbrıs Türkü, Rum polisi tarafından tutuklandı.

Lefkoşa’da 22 Aralık 2023’te gerçekleşen olayda Ayça Alav’ın öldürülüp döviz bürosundan soygun yapıldıktan sonra katil zanlıları Güney Kıbrıs’a kaçtı. Ancak Güney Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel, Ufuk Hasan ve bir diğer arkadaşları, merdiven altı bir suç örgütüne karşı cesur bir operasyon gerçekleştirdi ve katil zanlılarını yakaladı. Hüseyin Demirel, uzun süredir Güney Kıbrıs’ın Larnaka kentinde yaşamaktaydı ve iki kişi tarafından yurt dışına kaçırılmak için para teklifi aldı. Ancak Demirel, suç işlemiş olabileceklerinden şüphelenerek durumu arkadaşı Ufuk Hasan’a bildirdi. İngiltere’deki arkadaşı Hasan’ın adaya gelmesiyle birlikte harekete geçtiler ve katil zanlılarını adadan çıkarıp Mısır’a kaçırmayı başardılar. Kıbrıslı Türkler, Kamerunlu katil zanlılarını Larnaka’ya götüreceklerini söyleyerek onları araçlarına aldı ve Pile köyünde KKTC polisine teslim etti.

Bu cesur operasyonun görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşıldı ve Demirel ile Hasan, “KKTC devletine yılbaşı hediyemizdir” ifadesini kullandı. Hüseyin Demirel, “Etkisiz hale getirdiğimiz katilleri ilk önce vahşice öldürülen Ayça Alav’ın kocasıyla telefonda görüntülü arayarak yüzleştirdim, daha sonra sınıra götürdüm” dedi.

Ancak katil zanlılarını yakalayan Demirel ve iki arkadaşı Rum polisi tarafından tutuklandı. Rum basını, üç kişinin zorla adam kaçırma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, suç işlemeye yönelik komplo kurma, izinsiz kelepçe bulundurma/taşıma ve suç örgütüne üye olma gibi suçlamalarla tutuklandığını bildirdi. Rum polisi, Hasan’a henüz ulaşamadı.

Katil zanlılarının sorgulamaları devam ediyor. Zanlıların Ayça Alav’ın ellerini bağlayıp ağzını ve burnunu koli bandıyla kapatarak öldürdüğü belirtiliyor. Cinayetin ardından zanlılardan birinin döviz bürosuna girerek kadının çantasındaki ve yazar kasadaki parayı çaldığı ifade edildi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmada, zanlılar polisin talebi üzerine 3 gün daha gözaltında tutulmaya karar verildi. Henüz bulunamayan döviz bürosundan çalınan yaklaşık bir buçuk milyon lira ise aranmaya devam ediyor.

Motosiklet, park halindeki bir otomobile çarptı: 1 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Motosiklet, park halindeki bir otomobile çarptı: 1 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.