h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Rus pilotların yurt dışı yasağı kaldırıldı

Rus pilotların yurt dışı yasağı kaldırıldı

Denizli'nin Çardak ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında 2 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi ise yaralanmıştı. Kazayla ilgili açılan dava kapsamında yurt dışı çıkış yasağı olan iki Rus pilotun, yasağı kaldırıldı. İlk duruşmada ifade veren birinci pilotun ifadesi, kaza kırım ve bilirkişi raporlarının hazırlanması için ertelendi. Rus pilotların avukatı, müvekkillerinin maddi sıkıntılar yaşadığını ve destek beklediklerini belirtti. Kazada yaralanan Rus pilotun ise Türkiye'deki tedavisinin ardından memleketine dönmek istediği ifade edildi.

Denizli’nin Çardak ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında 2 kişi hayatını kaybetti ve 5 kişi yaralandı. Kazayla ilgili olarak Rus pilotlar Egor Turkov, Ilia Ivaschenko ve Türk pilot Ömer Kaan Çakır yargılanmaktadır. İki Rus pilotun yurt dışı çıkış yasağı kaldırılmış olup, ilk duruşmayı yaklaşan kaza kırım ve bilirkişi raporlarının hazırlanması nedeniyle ertelemişlerdir.

Geçtiğimiz yıl Marmaris’te meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için havalanan yangın söndürme helikopteri, Denizli’deki Çardak ilçesine iniş yaparken kaza geçirdi. Helikopter kaza sonucunda tamamen yandı ve Rusya uyruklu mühendis Aleksandr Lakovlev ile teknisyen Alexey Volkov hayatını kaybetti. Yakıt ikmali yapmak için iniş yaptığı sırada Gemiş Mahallesi kırsalına düşen helikopterde bulunan Rusya vatandaşı kaptan pilot Egor Turkov, ikinci pilot Ilia Ivaschenko, teknisyen Georgii Onuchin, Türk vatandaşı pilot Ömer Kaan Çakır ve Orman Genel Müdürlüğü temsilcisi Kenan Erdem ise yaralandı.

Kazaya ilişkin dava süreci devam ederken, Rus pilotlar Egor Turkov ve Ilia Ivaschenko ile Türk pilot Ömer Kaan Çakır’ın yargılandığı ikinci duruşma görüldü. İlk duruşmada yurt dışı çıkış yasağı kaldırılan iki Rus pilotun ifadeleri alındı ve dava ileri bir tarihe ertelendi. Pilotların avukatları, müvekkillerinin maddi problemler yaşadıklarını ve destek beklediklerini belirtti.

Halen tedavisi devam eden pilot Ilia Ivaschenko’nun yurt dışı yasağının kaldırılması kararının memnuniyetle karşılandığı, sağlığının düzelmesi halinde ülkesine dönmek istediği belirtildi. İvaschenko’nun Türkiye’yi ve Türkleri sevdiği ve orman yangınlarıyla mücadelede ücretsiz olarak görev yapmaya hazır olduğu ifade edildi. Kazadan sonra gösterilen ilgi ve destekler için teşekkürler ifade edildi.

Tekirdağ’da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 5 kişi tutuklandı

Sıradaki haber:

Tekirdağ’da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 5 kişi tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.