h Dolar 34,0296 % -0.12
h Euro 38,0206 % -0.12
h Sterlin 45,2617 % 0.48
h Altın (Gr) 2.828,28 %0,92
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Saliha’nın Dilekleri Gerçeğe Dönüştü

Saliha’nın Dilekleri Gerçeğe Dönüştü

Denizli'nin Çivril ilçesinde el ve ayak kaslarının gelişmemesi nedeniyle kısıtlı bir şekilde hareket eden 29 yaşındaki Saliha Karaduman, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut'un desteğiyle öğretmenlik hayaline kavuştu. Kaymakam Akbulut'un öncülük ettiği proje sayesinde Karaduman, mahallesindeki İlkokul ve Ortaokulda resim kursu açılarak yetenekli öğrencilerin yolunu açmış oldu. Karaduman, kurs sayesinde kendini geliştirmenin yanı sıra öğrencilere de destek olabileceğini belirtti. Başarıyla tamamlanan proje, Kaymakam Akbulut ve idareciler tarafından desteklenmiştir.

Denizli’de yaşayan 29 yaşındaki bir genç kız, el ve ayaklarını kısıtlı bir şekilde kullanabilme yeteneğine sahiptir. Denizli’nin Çivril ilçesindeki Irgıllı mahallesinde yaşayan Saliha Karaduman, polinöropati hastalığına sahiptir ve el ve ayak bileklerindeki kasları gelişmez. Saliha Karaduman’ın öğretmenlik yapma hayali, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut’un desteği ile gerçek oldu.

Saliha, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ailesinin yanına döndü ve odasında kıyafet tasarımları yapmaktaydı. Ancak Saliha, sosyal hayata katılmak ve resim yeteneğini öğrencilere aktarmak istediğini belirtti. Saliha, kendi başına yürüyemediği için odasından çıkamamakta ve resim yeteneği olan öğrencilere faydalı olamamaktan şikayetçiydi. Saliha, Afyon Kocatepe Üniversitesi Moda Tasarım bölümü mezunudur.

Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Saliha’nın isteğine kayıtsız kalmadı ve Saliha’nın formasyon eğitimlerini tamamlamasının ardından mahallede resim kursu açılmasına öncülük etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye göre, Irgıllı İlkokulu ve Ortaokulunda resim yeteneği olan yaklaşık 20 öğrenci için bir resim kursu açıldı.

Kaymakam Hasan Akbulut, Saliha Karaduman’ı ziyaret ederek kurs ve öğrenciler hakkında bilgi aldı. Kaymakam, resim kursuna katılan öğrencilerle ilgilendi ve bir süre derse iştirak etti. Saliha Karaduman, kursun açılmasından ve hayaline kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Saliha, kaymakam Hasan Akbulut ve diğer yetkililere kursun açılmasına verdikleri destek için teşekkür etti ve “üniversite eğitimimden sonra en çok yapmak istediğim şeyi yapmam için imkan sağlayan başta kaymakamımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim. Kurs sayesinde kendimi geliştirecek ve yetenekli öğrencilerin yolunu açmaya çalışacağım” dedi.

Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut’un Irgıllı ziyaretinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan ve diğer şube müdürleri de hazır bulundular.

Muncurlu’ya kesintisiz ulaşım imkanı sağlanacak

Sıradaki haber:

Muncurlu’ya kesintisiz ulaşım imkanı sağlanacak

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.