h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Samsunspor’un deplasmana giden otobüsü, 35 yıl önce kayboldu ve bir daha bulunamadı.

Samsunspor’un deplasmana giden otobüsü, 35 yıl önce kayboldu ve bir daha bulunamadı.

Samsunspor'un 35 yıl önceki kaza sonucu hayatını kaybeden teknik adam, futbolcular ve personel için anma töreni düzenlenecek. Anma programında Asri Mezarlığı ve Kıranköy Mezarlığı ziyaret edilecek. Ayrıca, kan bağışı kampanyası başlatılacak ve kan bağışlayanlara çeşitli hediyeler ve fırsatlar sunulacak. Taraftarlar, kan bağışında bulunarak Samsunspor'un maçına ücretsiz bilet kazanabilecek.

Samsunspor Otobüs Kazası Anma Programı Düzenlenecek

Samsunspor’un 20 Ocak 1989’da yaşadığı acı olayın 35. yıl dönümünde teknik adam, futbolcular ve personelin hayatını kaybettiği otobüs kazasının anılacağı bir tören programı düzenleneceği açıklandı.

20 Ocak 1989, Türk futbol tarihindeki en üzücü günlerden biri olarak kaydedildi. Samsunspor’un Malatyaspor ile deplasmanda yapacağı maç için yola çıkan otobüs, Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışmış ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan’ın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bu korkunç kazanın 35. yıldönümünde Samsunspor tarafından bir anma programı düzenlenecek.

Anma programı, 20 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da tesislerden çıkılacak olan Samsunspor kafilesi ile başlayacak. Asri Mezarlığı’nda, merhum Nuri Asan ve Emin Kar’ın kabirleri önünde toplanacak olan kafile, protokol üyeleri ve taraftarlarla birlikte saygı duruşunda bulunacak ve çelenkler koyarak dua edecek.

Asri Mezarlığındaki anma programının ardından aynı tören Kıranköy Mezarlığındaki merhum Asım Özkan’ın kabri başında gerçekleştirilecek. Merhum Yüksel Özkan ve Tarık Kaptan’ın kabirleri de ziyaret edilip dualar edilecek ve çelenkler bırakılacak. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Mete Adanır, Zonguldak’ta Muzaffer Badalıoğlu ve Sırbistan’da da Zoran Tomiç için törenler düzenlenecek.

Anma programlarının ardından Samsunspor ve Türk Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan bağışı kampanyası için kafile, Cumhuriyet Meydanı Kızılay Kan Bağış İstasyonuna hareket edecek. Anma programı kapsamında kan bağışında bulunacak olan kafileye, taraftarlar da 20 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında “Bu Kan Sizi Unutur Mu” temasıyla kan bağışında bulunabilecek. Kan bağışında bulunan taraftarlara çeşitli hediyeler ve fırsatlar sunulacak. Konuyla ilgili olarak Samsunspor’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Büyük Samsunspor taraftarını kan bağışı kampanyasına davet ediyoruz. Kampanyaya destek veren taraftarlarımıza, evimizde oynayacağımız Antalyaspor maçı biletleri ile sezon sonuna kadar tek seferlik Store 55 mağazalarında geçerli yüzde 10 indirim fırsatı sunulacak. Unutmayın, kan bağışı hayat kurtarır.”

Samsunspor Otobüs Kazası Anma Programı Düzenlenecek

Samsun’dan Gazze’ye destek treni: Yardım dolu koliler yola çıktı!

Sıradaki haber:

Samsun’dan Gazze’ye destek treni: Yardım dolu koliler yola çıktı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.