h Dolar 34,0429 % -0.07
h Euro 37,8996 % -0.07
h Sterlin 45,0685 % -0.11
h Altın (Gr) 2.796,49 %-0,21
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Gündem
  • SANKO Sanat Galerisi, “Kervansarayların İzinde” adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

SANKO Sanat Galerisi, “Kervansarayların İzinde” adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Ressam Pınar Kanber, "Kervansarayların İzinde" temalı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı. Kanber, terk edilmiş kervansarayları renkli eserleriyle canlandırarak geçmişi vurgulamak ve kervansarayların önemine dikkat çekmek istediğini belirtti. Sergide 31 eseri yer alıyor ve 2 Şubat 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Kanber, İstanbul doğumlu olup Güzel Sanatlar alanında eğitimler vermiş ve birçok projede koordinatörlük yapmıştır.

Sanatçı Pınar Kanber, SANKO Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdiği resim sergisiyle görsel bir şölen sunuyor. “Kervansarayların İzinde” olarak adlandırılan sergide, Kanber’in tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı eserler sergileniyor. Kanber, terk edilmiş kervansarayları renklerle anlattığını belirtirken, bu eserlerle geçmişi vurgulayarak kervansarayların varlığına dikkat çekmek istediğini söylüyor.

Sergiye ilişkin konuşan Kanber, Selçuklu Kervansarayları üzerinden tarihi ve kültürel araştırmalar yaptığını ve bu eserlerin verilerini çalışmalarına yansıttığını ifade ediyor. Kanber, resimlerinin kaynağının yaşam ve zaman kavramları olduğunu ve geçmiş gözlemlerinin bugünle birleşerek bir dünya yaratmayı hedeflediğini belirtiyor. Ancak, bu kervansarayların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve büyük bölümünün tahrip edildiğini vurgulayan Kanber, bu durumun kendisini çok etkilediğini ifade ediyor.

Göklerin Doğuşu’nun köklü tarihi, zengin kültürü ve otantik yapısının etkisinden bahseden Kanber, eserlerini Gaziantep halkıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiriyor. Kanber, eserlerin sergilendiği SANKO Sanat Galerisi’ne destekleri ve ev sahipliği için teşekkür ederek sözlerini tamamlıyor.

Sergi açılışında SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Kanber’e SANKO Holding tarafından basılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” kitabını takdim ediyor.

Sergiye, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanat Lisesi Resim Öğretmeni Hüseyin Yıldırım, akademisyenler ve sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor. Pınar Kanber’in 31 eserinin yer aldığı “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 2 Şubat 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Pınar Kanber, 1974 yılında İstanbul’da doğdu. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan Kanber, 2008 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Atölyesinde yetişkinlere ve çocuklara sanat eğitimleri veren Kanber, kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına sanat danışmanlığı yapıyor. Ayrıca, AB Projelerini koordine eden Kanber, yerel gazetelerde sanat yazarlığı yapıyor. Sanatçı, ulusal ve uluslararası projelerde yer alırken, İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Çatıdan düşen bir çanak anten, elektrik hattını kesiyor

Sıradaki haber:

Çatıdan düşen bir çanak anten, elektrik hattını kesiyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.