h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a

Fatih Terim Fonu’na katılan Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi ünlü futbolcuların da aralarında bulunduğu birçok kişiye dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Seçil Erzan, davada tanık olarak ifade veren Semih Kaya’ya “sana ‘o para buraya gelecek’ dedin mi demedin mi?” diye sordu. Bunun üzerine Kaya, “Benim zaten o paraya ihtiyacım yok, çünkü benim böyle bir gücüm var. Seçil Erzan kim ki bana ev alacak, benim ona ihtiyacım olacak?” şeklinde cevap verdi.

İddiaya göre, Fatih Terim gibi tanınmış isimlerin de dahil olduğu güvenilir bir fon olduğunu ve yüksek kar getirdiğini söyleyen Seçil Erzan, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmada müştekiler ve taraf avukatları da yer aldı.

Söz konusu duruşmada tanık olarak ifade veren Semih Kaya, 2011 yılında Galatasaray A takımında oynamaya başladıktan sonra özel bir bankada hesap açtığını belirtti. Seçil Erzan, 2021 Nisan ayında kendisine fon adı altında bir yatırım hesabı olduğunu ve ciddi getiriler elde edildiğini söyleyerek Kaya’yı ikna etti. Kaya, bu yatırıma toplamda 3.5 milyon dolara yakın bir miktar para yatırdığını ifade etti.

Semih Kaya, duruşmada çantaya takılan GPS cihazıyla ilgili de konuştu. Çanta içerisinde GPS cihazı olduğunu söyleyen Kaya, çantanın Seçil Erzan tarafından kendisine teslim edildiğini ve daha sonra çantanın başka bir kişi tarafından geri alındığını belirtti. Kaya, ayrıca Selçuk İnan’ın fona dahil edilmediğini ve Seçil Erzan’ın kendisini ikna etmek için bankanın üst düzey yöneticileriyle yazışmalar yaptığını okudu.

Seçil Erzan ise Semih Kaya’ya soru sormak istedi ve “sana ‘o para buraya gelecek’ dedin mi demedin mi?” diye sordu. Bu soruya Kaya, “Benim böyle bir paraya ihtiyacım olmadığı anlaşılacaktır. Ben zaten o güce sahibim, Seçil Erzan kim ki bana ev alacak, benim ona ihtiyacım olacak?” şeklinde cevap verdi.

Duruşma devam ederken dolandırıcılık iddialarıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Hindi hırsızlığıyla suçlanan şüpheli tahliye edildi

Sıradaki haber:

Hindi hırsızlığıyla suçlanan şüpheli tahliye edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.