h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şehitkamil’de Bilim Tutkunu Alper Gezeravcı Heyecanı ve Gururu Yaşandı

Şehitkamil’de Bilim Tutkunu Alper Gezeravcı Heyecanı ve Gururu Yaşandı

Türkiye'nin uzaya ilk insan gönderme projesi kapsamında Alper Gezeravcı, 19 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıkacak. Gezeravcı, uzayda 14 gün kalacak ve 13 farklı bilimsel deneye katılacak. Bu önemli olay, Bilim Şehitkamil'de "Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz" temasıyla çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte Türkiye'nin ilk astronotu olan Gezeravcı'nın uzaya uğurlanması, çocuklara uzayla ilgili farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.

Türkiye’yi uzaya taşıyacak ilk insan gönderme projesi kapsamında Alper Gezeravcı, 19 Ocak’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıkıyor. Bilim Şehitkamil’de yüzlerce öğrencinin faydalandığı etkinliklerle birlikte “Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz” temasıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Türk Hava Kuvvetleri’nde 15 yıl savaş pilotluğu yapan Alper Gezeravcı, Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibiyle birlikte 19 Ocak saat 00:49’da fırlatılacak. Ax-3 mürettebatı, NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılacak ve SpaceX’in Dragon uzay aracını taşıyacak. Türkiye Uzay Ajansı tarafından verilen bilgiye göre, Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün geçirecek ve orada 13 farklı bilimsel deneye katkıda bulunacak.
Alper Gezeravcı, Türkiye’den uzaya giden ilk insan olacak. Bu önemli olayın öğrenciler arasında farkındalık yaratması ve bilgilendirmesi amacıyla Bilim Şehitkamil’de “Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz” temasıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.
Bilim Şehitkamil eğitmenlerinden Turan Yaman, etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk insanlı uzay programı kapsamında milli gururumuz olan Alper Gezeravcı’yı uzaya uğurlamaktan mutluluk, gurur ve heyecan duyduklarını belirtti. Yaman, Gezeravcı’nın uzaya uğurlanmasıyla birlikte bilimin ufuklarını açacak yeni bir kapıdan Türk Bayrağı’nın dalgalanacağını ifade etti. Çocukların geleceğe hazırlanmaları ve onların da ileride birer Alper Gezeravcı gibi uzaya çıkabilmeleri için bu tür etkinliklerle destek verdiklerini vurguladı.
Vali Erdal Ata İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kübra Küçükkahraman ise öğrencileriyle birlikte Bilim Şehitkamil’e gelerek, Türkiye’nin uzaya göndereceği ilk Türk astronotuyla tanışma fırsatı bulduklarını belirtti. Öğrencilerin, Bilim Şehitkamil’de düzenlenen astronomi ve uzay programında keyifli etkinlikler gerçekleştirdiğini ve heyecanla bu etkinlikleri izlediğini dile getiren Küçükkahraman, Şehitkamil Belediyesi ve Bilim Şehitkamil’deki eğitmenlere teşekkür etti.

İnşaat işçilerinin kışa meydan okuyan mücadelesi

Sıradaki haber:

İnşaat işçilerinin kışa meydan okuyan mücadelesi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.