h Dolar 34,0000 % 0.29
h Euro 37,8431 % 0.29
h Sterlin 44,9273 % 0.84
h Altın (Gr) 2.820,23 %0,39
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şehitlerin hedef alındığı provokatif mesajlarıyla ilgili yasal süreç başlatıldı

Şehitlerin hedef alındığı provokatif mesajlarıyla ilgili yasal süreç başlatıldı

Elazığ merkezli operasyon kapsamında, sosyal medyada şehitler üzerinden provokatif paylaşımlar yapan 12 hesap yöneticisi tespit edildi. Elazığ Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen sanal operasyonda, terör örgütü propagandası yapmak ve halkı yanıltıcı bilgi yaymak suçlarından haklarında yasal işlem başlatılan hesaplar, Elazığ, Mardin, Şırnak, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul'da bulunan kullanıcılara aitti. Operasyonun amacı, kahraman askerlere yönelik provokatif ve yanıltıcı bilgilerin sosyal medyadan yayılmasını engellemek oldu.

İlginç bir olay Elazığ’da gerçekleşti. Sosyal medyada şehitler üzerinden provokatif paylaşımlar yapan 12 hesabın yöneticisi tespit edilerek yasal işlem başlatıldı. Elazığ Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün Siber Suçlarla Mücadele Şube müdürlükleri tarafından yürütülen sanal operasyonda, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçları çerçevesinde 2 kişi Elazığ’dan, 1 kişi Mardin’den, 2 kişi Şırnak’tan, 4 kişi Diyarbakır’dan, 1 kişi Ankara’dan ve 2 kişi İstanbul’dan olmak üzere toplamda 12 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Sosyal medyada şehitlerle ilgili provokatif paylaşımlar yapanlara yönelik sanal operasyon başlatıldı. Irak’ın kuzeyindeki bir üs bölgesinde şehit olan askerlere karşı sosyal medya üzerinden provokatif ve yanıltıcı bilgi yayma suçlamasıyla 2 kişi Elazığ’dan, 1 kişi Mardin’den, 2 kişi Şırnak’tan, 4 kişi Diyarbakır’dan, 1 kişi Ankara’dan ve 2 kişi İstanbul’dan olmak üzere toplamda 12 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı” ifadelerine yer verildi.

Bolu’da halk, şehitler için bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi

Sıradaki haber:

Bolu’da halk, şehitler için bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.