h Dolar 34,2689 % 0.02
h Euro 36,9975 % 0.02
h Sterlin 44,4799 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,43 %0,03
h BIST100 8.842,42 %0,04
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Side antik kenti Abollon Tapınağı’nda Ortodokslar Epifani Bayramı’nı coşkuyla kutladı

Side antik kenti Abollon Tapınağı’nda Ortodokslar Epifani Bayramı’nı coşkuyla kutladı

Ortodokslar, Side Antik Kenti'ndeki Apollon Tapınağı'nda Epifani Bayramı'nı kutladılar. Hristiyan din adamları eşliğinde yapılan ayin sonrasında Ortodokslar, Side Limanı'ndan denize haç attılar. Ayin sırasında şiddetli rüzgar ve yağış etkili oldu.

Epifani Bayramı’nı kutlayan Ortodoks Hristiyanlar, Side Antik Kenti’ndeki Apollon Tapınağı’nda özel bir ayin gerçekleştirdi. Side’ye gelen Ortodoks Hristiyanlar, Hristiyan din adamlarıyla birlikte Apollon Tapınağı’nda Epifani Bayramı için düzenlenen ayine katıldılar. Ayin sonunda, Side Limanından denize haç atıldı.

Ortodoks Hristiyanlar, Hz. İsa’nın vaftiz edildiği gün olan 19 Ocak’ı Epifani Bayramı olarak kutlamaktadırlar. Bu özel günü Side’de geçiren Ortodoks Hristiyanlar, Side Antik Kenti’nde yürüyerek Apollon Tapınağı’na ulaştılar. Tapınakta gerçekleştirilen ayin, Side Limanı’nda denize haç atılmasıyla son buldu. Ancak ayin sırasında şiddetli rüzgar ve yağış etkisiyle karşılaşıldı.

Ortodokslar, Side antik Kenti Abollon Tapınağı’nda Epifani Bayramı’nı kutladı

Sıradaki haber:

Ortodokslar, Side antik Kenti Abollon Tapınağı’nda Epifani Bayramı’nı kutladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.