h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Siyahi gence Fransa’da copla saldıran polislere hapis cezası ertelemesi verildi

Siyahi gence Fransa’da copla saldıran polislere hapis cezası ertelemesi verildi

Fransa'nın başkenti Paris'in Aulnay-sous-Bois banliyösünde bir polis kontrolü sırasında siyahi genç Theo Luhaka'ya copla saldırıldı. Mahkeme, saldırıya uğrayan genç için bir polise 12 ay tecilli hapis cezası, diğer iki polise ise 3 ay tecilli hapis cezası verdi. Saldırıda ağır yaralanan Luhaka, "Kendimi tecavüze uğramış gibi hissettim" dedi. Saldırıya ilişkin görüntüler sosyal medyada yayıldı ve dönemin Cumhurbaşkanı François Hollande da genç hastanede ziyaret etti.

Fransa’da 2017 yılında Theo Luhaka isimli siyahi bir gencin kimlik kontrolü sırasında bir polis tarafından copla saldırıya uğradığı olayda, mahkeme kararı açıklandı. Paris’in Aulnay-sous-Bois banliyösünde yaşanan bu olay sonucunda, saldırıyı gerçekleştiren polise 12 ay tecilli hapis cezası verilirken diğer iki polise ise 3 ay tecilli hapis cezası verildi. Dördüncü polise ise dava düşürüldü. 34 yaşındaki polis Marc-Antoine Castelain, Luhaka’yı copla ağır yaraladığı için 12 ay tecilli hapis cezasına çarptırılırken, 42 yaşındaki Jeremie Dulin ve 31 yaşındaki Tony Hochart ise kasıtlı şiddet işlemekten 3 ay tecilli hapis cezası aldı.

Olayda 22 yaşında olan Luhaka, Pazartesi günü verdiği ifadesinde kendini tecavüze uğramış gibi hissettiğini söyledi. Fransız yasalarına göre, ertelenmiş ceza alan suçluların tekrar suç işlememeleri ve diğer yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

Bu olayda, Belçika’da futbol kariyerine başlamaya hazırlanan Luhaka kimlik kontrolü sırasında yere yatırılarak 8 dakika boyunca şiddete maruz kalmıştı. Olayın görüntüleri sosyal medyada yayıldığından dönemin Cumhurbaşkanı François Hollande, Luhaka’yı hastanede ziyaret etmişti. Luhaka, bir polisin kendisine copla saldırdığını ifade ederken daha sonra kanlar içinde karakola götürülerek tacize maruz kaldığını belirtmişti. Savcılar, Castelain için 3 yıl tecilli hapis cezası talep etmişlerdi.

Traktör ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 kişi yaralandı!

Sıradaki haber:

Traktör ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 kişi yaralandı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.