h Dolar 34,2056 % 0.19
h Euro 37,1228 % 0.19
h Sterlin 44,6968 % 0.33
h Altın (Gr) 2.974,75 %0,70
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Son Dakika: Hakkari’de Peş Peşe Depremler! AFAD Açıkladı, Valilikten İlk Değerlendirme

Son Dakika: Hakkari’de Peş Peşe Depremler! AFAD Açıkladı, Valilikten İlk Değerlendirme

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen depremler, AFAD'ın verilerine göre sarsılmış durumda. İlk deprem, saat 19.37'de yerin 7 kilometre altında 4.4 büyüklüğünde gerçekleşti. Ardından, AFAD tarafından yapılan açıklamada saat 19.52'de Yüksekova'da yerin 7 kilometre altında 3.5 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandığı duyuruldu. Detaylar haberimizde!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen depremler, AFAD’ın verilerine göre sarsılmış durumda. İlk deprem, saat 19.37’de yerin 7 kilometre altında 4.4 büyüklüğünde gerçekleşti. Ardından, AFAD tarafından yapılan açıklamada saat 19.52’de Yüksekova’da yerin 7 kilometre altında 3.5 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandığı duyuruldu.

Üçüncü deprem ise saat 20.06’da merkez üssü Yüksekova olan ve derinliği 2.52 olan 4.5 büyüklüğünde oldu. Depremler, Hakkari ve çevre köylerden hissedildi. Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, şu ana kadar olumsuz bir durumun bildirilmediği ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

CNN TÜRK Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremleri değerlendirirken, ‘Zemine bağlı olarak şiddetli hissedildiğini düşünüyorum. Harita üzerine baktığımızda burada büyük bir fayzonu yok. Beklenecek büyük depremlerden birisi değil.’ ifadelerini kullandı.

Deprem Uzmanı Süleyman Pampal da, ‘Burası Türkiye içinde ve Türkiye dışında depremler üreten önemli ters bindirme dediğimiz bir yerdir.’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, depremlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, ‘Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.’ temennisinde bulundu.

Olay yerinde CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk, bölgeden gelen bilgileri aktararak, ‘Herkes sokakta, özellikle ikinci depremden sonra herkes sokaklara çıkmış durumda. Hem Hakkari hem de Yüksekova’da insanlar dışarıda şu an.’ bilgisini paylaştı.

Yaşanan depremler, bölge halkında panik ve tedirginlik yaratırken, Hakkari Valiliği ve AFAD ekipleri saha tarama çalışmalarını sürdürüyor

Tacizcinin Ölümüne Neden Olan Azra E.’nin Davasında Yargıtay’dan Flaş Talep!

Sıradaki haber:

Tacizcinin Ölümüne Neden Olan Azra E.’nin Davasında Yargıtay’dan Flaş Talep!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.