h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Sultangazi’de başlatılan inşaat çalışması, yanındaki iki binada maddi hasara yol açtı

Sultangazi’de başlatılan inşaat çalışması, yanındaki iki binada maddi hasara yol açtı

Sultangazi'de inşaat temel kazısı sırasında alanın yanındaki iki binada zarar meydana geldi. Kazı alanının yanındaki 5 katlı bina ve bitişiğindeki diğer bina arasında çatlaklar oluştu. Bina sakinleri tahliye edilirken, kepçe operatörüyle inşaat firması yetkilisi arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri olay yerine gelerek tedbir aldı. Hasar gören iki binadaki 11 dairede oturan vatandaşlar tahliye edildi. İnşaat firması yetkilileri boşluğu doldurmaya çalışırken mahalle sakinleri ile arbede yaşandı. Binanın sakinleri zararlarının karşılanmasını talep etti.

Sultangazi’de inşaat temel kazısı sırasında yanındaki iki binada hasar meydana geldi. Kazı alanının yanında bulunan 5 katlı bir binanın temeli zarar gördü ve diğer binayla arasında çatlaklar ve boşluklar oluştu. İnşaat firması yetkilisiyle mahalle sakinleri arasında arbede yaşandı. Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, inşaatın temel kazısı sırasında yanındaki bina zarar gördü. Çalışmalar sonucunda, yanındaki diğer binayla arasında çatlaklar ve boşluklar oluştu. Binada yaşayanlar olay sonrası dışarı çıktı ve kepçe operatörüyle tartıştı. Olay sonrası çevredeki vatandaşlar polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ve Sultangazi Belediyesi Zabıta ekipleri olay yerine geldi ve hasar gören iki bina tahliye edildi. İnşaat firmasının yetkilileri boşluğu doldurmaya çalışırken, mahalle sakinleriyle arbede yaşandı. Polis ekipleri müdahalede bulunarak tarafları ayırdı. Olay sonrası bina ve sokak emniyet şeridiyle kapatıldı. Bir sokak sakini ise tahliye edilen komşularına çay ikram etti. Bina sakinlerinden Mürsel Alkan, temelin oymuş olduğunu ve zararının karşılanmasını istediklerini belirtti. Diğer bir mağdur Şaban Altan ise bir gün önce kepçeciye temelin altını kazmamasını söylediklerini belirtti. Bir başka bina sakininin ifadesine göre tedbir alınmadan çalışmanın yapıldığını ve birçok kişinin mağdur olduğunu söyledi.

Mersin’de yakalanan ve 20’si tutuklanan aranan şahıslar

Sıradaki haber:

Mersin’de yakalanan ve 20’si tutuklanan aranan şahıslar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.