h Dolar 34,1939 % 0.21
h Euro 37,1090 % 0.21
h Sterlin 44,6695 % 0.39
h Altın (Gr) 2.977,73 %0,80
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Süper Kupa İptali Sonrası FETÖ’cü Emre Uslu ve Adem Yavuz Arslan, ‘İkinci Gezi’ Hayaliyle Gündeme Geldi”

Süper Kupa İptali Sonrası FETÖ’cü Emre Uslu ve Adem Yavuz Arslan, ‘İkinci Gezi’ Hayaliyle Gündeme Geldi”

Suudi yönetiminin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne izin verilmeyeceği kararı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Kupa maçını ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu. İki kulüp yetkilileri, milli hassasiyetlere öncelik vereceklerini belirterek, Suudi Arabistan'ın kararından dönmemesi durumunda maça çıkmama kararı almıştı. Firari FETÖ üyeleri Emre Uslu ve Adem Yavuz Arslan, maçın iptali sonrasında 'ikinci Gezi' hayaliyle gündeme geldi. Uslu, "GS-FB maçı Gezi’den bu yana bu rejime karşı girişilen en büyük sivil direniştir" diyerek sokak çağrısı yaptı. Arslan ise maçtan önce 'siyasi kriz' vurgusuyla iki takımın maça çıkmamasını istedi. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, ortak kararla Süper Kupa'ya çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu ise maçın ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Suudi yönetiminin ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartı ve Atatürk tişörtüne izin verilmeme kararı, Turkcell Süper Kupa müsabakası öncesi gerginliğe neden oldu. İki kulüp yetkilisi, milli hassasiyetlere saygı göstermekte kararlı olduklarını belirterek, Suudi Arabistan’ın bu kararından dönmemesi durumunda maça çıkmama kararı alacaklarını açıklamışlardı. Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu, organizasyondaki ‘bazı aksaklıklar’ nedeniyle Süper Kupa maçını ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.

Terör örgütü FETÖ üyeleri Emre Uslu ve Adem Yavuz Arslan, maçın iptali sonrasında ‘ikinci Gezi’ hayaliyle ortaya çıktı. Firari Uslu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda ‘sokak çağrısı’ yaparak, “GS-FB maçı Gezi’den bu yana bu rejime karşı girişilen en büyük sivil direniştir. Arkası gelir umarım” ifadelerini kullandı. Diğer firari FETÖ üyesi Arslan ise maçtan saatler önce ‘siyasi kriz’ vurgusu yaparak iki takımın maça çıkmamasını istemişti.

Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, yaşanan gelişmelerin ardından aldıkları ortak kararla Süper Kupa’ya çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu da Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ortak açıklama metninde, “Ev sahibi ülkenin federasyonuna teşekkür ederiz. Müsabaka ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadelerini kullandı.

Sahil Güvenlik Ekiplerinin Özverili Çabası: İzmir Kıyılarında 199 Kaçak Göçmen Güvenli Bir Şekilde Karaya Çıkarıldı

Sıradaki haber:

Sahil Güvenlik Ekiplerinin Özverili Çabası: İzmir Kıyılarında 199 Kaçak Göçmen Güvenli Bir Şekilde Karaya Çıkarıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.