h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG kontrolündeki yerler tam isabetle vuruldu

Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG kontrolündeki yerler tam isabetle vuruldu

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Tepealtı Köyü sınırında bulunan Suriye'nin Kamışlı kentinde, PKK/YPG terör örgütünün kontrolündeki hedefler tam isabetle vuruldu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, terör örgütlerine karşı meşru müdafaa kapsamında düzenlenen hava harekatları sonucunda 23 hedefin imha edildiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizdi. Ayrıca, masum insanlar, dost unsurlar ve çevreye zarar verilmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Tepealtı Köyü sınırında bulunan Suriye’nin Kamışlı kentinde, bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki hedefler başarılı bir şekilde vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı önlemler alındığı belirtildi. 15 Ocak 2024 saat 22.00’de gerçekleştirilen hava harekatları ile Irak’ın Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik operasyonlar düzenlendi. Yapılan hava harekatlarında teröristlerin kullandığı mağaralar, sığınaklar, mühimmat depoları, barınaklar ve doğalgaz üretim tesisleri dahil 23 hedef imha edildi.

Açıklamada, yerli ve milli mühimmatın kullanıldığı operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği belirtildi. Operasyonlar sırasında masum insanlar, müttefik unsurlar, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için gereken tüm önlemlerin alındığı ifade edildi.

PKK/YPG’nin kontrolündeki bölgelerde gerçekleşen operasyonlar sonucunda patlamaların ardından alevler yükseldi. Suriye tarafındaki hareketlilik, çekilen görüntülerle belgelendi. Alevler, Nusaybin ilçesinden de görülebildi.

Yeşil Sol Parti Olağan Kongresi Katılımcılarına Terör Propagandası Suçlamasıyla Gözaltı Kararı

Sıradaki haber:

Yeşil Sol Parti Olağan Kongresi Katılımcılarına Terör Propagandası Suçlamasıyla Gözaltı Kararı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.