h Dolar 34,0906 % 0.18
h Euro 38,0846 % 0.18
h Sterlin 45,3041 % -0.08
h Altın (Gr) 2.834,14 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Tanzanya’da bir maden ocağında yaşanan göçük faciasında 22 kişi hayatını kaybetti.

Tanzanya’da bir maden ocağında yaşanan göçük faciasında 22 kişi hayatını kaybetti.

Tanzanya'nın Simiyu bölgesinde bulunan bir madende meydana gelen göçük sonucunda 22 kişi hayatını kaybetti. Tanzanya Cumhurbaşkanı, hayatını kaybedenlerin geçimlerini sağlamaya çalışan insanlar olduğunu belirtti. Maden bölgesinde düzensiz ve yasadışı madencilik sıkça gerçekleştiriliyor. Bu olayda da bir grup kişi, güvenlik prosedürlerini uygulamadan madencilik faaliyetine başladığı için göçük meydana gelmiştir. Yetkililer, maden çalışmalarını durdurduktan sonra 22 cesedin bulunduğunu bildirdi.

Simiyu bölgesindeki bir maden kazasında 22 kişi hayatını kaybetti. Ng’alita madeninde meydana gelen göçük sonucunda Tanzanya’nın Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, “Tanzanyalı dostlarımız, geçimlerini sağlamak için çalışıyorlardı” şeklinde bir açıklama yaptı. Bariadi Bölge Komiseri Simon Simalenga ise göçük sonrası yapılan arama çalışmalarında 22 ceset bulunduğunu belirtti. Simalenga, bir grup kişinin madencilik faaliyetlerine başlamadan önce hükümet güvenlik prosedürlerini ihlal ettiğini ve bölgesel maden yetkililerinin çalışmalara müdahale etmek zorunda kaldığını ifade etti. Tanzanya, dünyanın en büyük altın üreticilerinden biri olmasına rağmen, düzensiz ve yasadışı madencilik faaliyetleri ile sık sık karşı karşıya kalıyor.

Milli Savunma Bakanlığı: “PKK Terör Örgütüne Karşı Pençe Operasyonlarına Devam Ediyoruz”

Sıradaki haber:

Milli Savunma Bakanlığı: “PKK Terör Örgütüne Karşı Pençe Operasyonlarına Devam Ediyoruz”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.