h Dolar 33,9942 % 0.28
h Euro 37,8773 % 0.28
h Sterlin 44,9487 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,62 %0,44
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Tarım Eğitiminin 78. Yıl Dönümü Türkiye’de Kutlandı

Tarım Eğitiminin 78. Yıl Dönümü Türkiye’de Kutlandı

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım öğreniminin 78. yıl dönümünü kutladı. Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği etkinliğe katıldı. Yoldaş, konuşmasında tarım, hayvancılık ve gıda alanında çalışan ziraat mühendislerine ve mühendis adaylarına başarılar diledi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen üretim planlama çalışmalarını da değerlendiren Yoldaş, üretim miktarlarının dikkatlice belirlendiğini ve ürün fazlalığı ya da eksikliğinin önlendiğini belirtti.

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye’de tarım eğitiminin 78. yıl dönümünü kutladı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen kutlama programına Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş da katıldı. Yoldaş, konuşmasında çiftçilere rehberlik eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanında ülkenin kalkınması ve gelişmesi için çaba sarf eden ziraat mühendislerini ve mühendis adaylarını kutlayarak başarılar diledi. Yoldaş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde başlattığı üretim planlama çalışmalarını da değerlendirdi. Bu planlamalarla tarımsal ürünlerin arz ve talep miktarları göz önünde bulundurularak hangi ürün veya ürün gruplarının hangi tarım havzasında veya işletmede üretileceğinin belirlendiğini ve stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunduğunu açıkladı. Ülke ihtiyacına uygun olarak asgari ve azami üretim miktarlarının belirlendiğini ve böylelikle ürün fazlası veya eksikliğinin önüne geçildiğini belirtti.

Ege Sahillerinde ‘Lefke Bezi’ Adeta Bir Tutku Haline Geldi

Sıradaki haber:

Ege Sahillerinde ‘Lefke Bezi’ Adeta Bir Tutku Haline Geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.