h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Tatvan’daki eğitim kurumlarında, şehitlere yapılan saygı duruşu gerçekleştirildi

Tatvan’daki eğitim kurumlarında, şehitlere yapılan saygı duruşu gerçekleştirildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Pençe-Kilit Operasyonunda şehit düşen 9 asker için okullarda bayrak töreni öncesi saygı duruşu yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla tüm Türkiye'deki okullarda gerçekleştirilen bu saygı duruşu, Tatvan'daki Saadettin Aka Ortaokulu'nda da icra edildi. Tören hava muhalefeti nedeniyle okulun içerisinde gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Törende okul müdürü, şehit askerlerin ruhuna ithafen yapılan bu anma için başsağlığı dileklerini iletti.

Tatvan ilçesinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında şehit düşen 9 asker için okullarda bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklaması üzerine, tüm Türkiye’deki okullarda şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu. Saadettin Aka Ortaokulu da bu saygı duruşunu gerçekleştiren okullar arasındaydı. Tatvan’daki kötü hava koşulları nedeniyle saygı duruşu, okulda iç mekanlarda yapıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunduktan sonra öğrenciler sınıflarına dağıldı. Tatvan Saadettin Aka Ortaokulu Müdürü Fırat Ölekli, bayrak törenlerini okul koridorlarında gerçekleştirdiklerini belirtti ve “12 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen askerlerimizin ruhları için Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda 748 öğrencimizle saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşı okuduk. Soğuk hava koşullarından dolayı bayrak törenimizi okul koridorunda gerçekleştirdik. Ülkemizin başı sağ olsun, şehitlere rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Tırın içinde 146 kilo uyuşturucu ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Sıradaki haber:

Tırın içinde 146 kilo uyuşturucu ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.