h Dolar 33,9942 % 0.28
h Euro 37,8773 % 0.28
h Sterlin 44,9487 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,62 %0,44
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Tayvan’ın deprem mağdurlarına sağladığı yardımlar gözden geçirildi

Tayvan’ın deprem mağdurlarına sağladığı yardımlar gözden geçirildi

Tayvan'ın Türkiye'de depremden etkilenen işletmelere yönelik yardım projesinin sonuçları, Adıyaman'da bir toplantıda değerlendirildi. Proje sonuç toplantısına Tayvan Ankara Ekonomi ve Kültür Temsilcisi, Ticaret İl Müdürü, AFAD Müdürü, ESOB başkanı katıldı. Tayvan temsilcisi, Türkiye'nin geçmişte Tayvan'a yapmış olduğu yardımları unutmadıklarını vurgulayarak, deprem sonrasında da aynı duyarlılıkla yardım ettiklerini söyledi. Tayvan Hükümeti ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan yardımların yanı sıra, işbirliği projeleriyle depremden etkilenen esnaflara destek sağlandığını ifade etti. Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ise depremden etkilenen esnafa destek vermek amacıyla konteyner çarşılar inşa edildiğini belirtti.

Tayvan’ın Türkiye’deki depremzedeler için yürüttüğü “Erken İyileştirme Projesi”nin sonuçları Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir toplantıda değerlendirildi. Adıyaman’da gerçekleşen toplantıya, Tayvan Ankara Ekonomi ve Kültür Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huan, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu, AFAD Müdürü İshak Cindioğlu ve ESOB Başkanı Ziya Duranay katıldı.

People İn Need ve Tayvan Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Fonu tarafından hayata geçirilen “Türkiye’de Depremden Etkilenen Yerel İşletmeler İçin Erken İyileştirme Projesi”nin sonuçlarının paylaşıldığı toplantıda konuşan Tayvan Ankara Ekonomi ve Kültür Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huan, Tayvan halkının 1999 depreminde Türkiye’nin yardımlarını unutmadığını ve Türkiye’nin Tayvan’a ilk yardım ekiplerini gönderen ülkelerden biri olduğunu söyledi. Huan, Türkiye’de yaşanan depremde Tayvan Hükümeti’nin 2 milyon dolarlık yardımının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının 41 milyon dolarlık yardımda bulunduğunu ifade etti. Deprem sonrasında Tayvanlıların Türkiye’ye yardım etme konusunda aynı duyarlılıkla hareket ettiğini belirten Huan, küçük ölçekli esnaflara yönelik hibe projeleriyle depremzedelere destek sağlandığını paylaştı.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay ise konuşmasında deprem anından itibaren sahada olduklarını ve yardımların koordinasyonu için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Duranay, esnafın ticari hayata yeniden başlaması için konteyner çarşıların inşa edilmesi ve hizmete sunulması konusunda yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtirken, desteklerinden dolayı herkese teşekkürlerini iletti.

Mardin’de meydana gelen trafik kazasında otomobil şarampole yuvarlandı: Biri çocuk olmak üzere 4 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Mardin’de meydana gelen trafik kazasında otomobil şarampole yuvarlandı: Biri çocuk olmak üzere 4 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.