h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Tefecilere yönelik operasyon başkentte gerçekleşti, 4 kişi tutuklandı

Tefecilere yönelik operasyon başkentte gerçekleşti, 4 kişi tutuklandı

Ankara'da ekonomik sıkıntı yaşayan kişilere yüksek faizlerle para veren ve tehditle tahsilat yapan 4 kişi tutuklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sonucunda, 6 kişinin tefecilik suçuyla ilgili olarakhedeflenmiş olan ekonomik sıkıntı içinde olan insanlara yüksek faizle para verip senet karşılığı verdikleri, borcunu ödeyemeyen kişileri tehdit ederek parayı tahsil ettiği belirlendi. Şüphelilerin, tefecilik yoluyla mağdur ettikleri insanlardan alacaklı olarak eşlerinin adını yazarak icra başlattıkları ve bu şekilde toplamda 16 kişiyi mağdur ettikleri ortaya çıktı.

Başkentte ekonomik zorluklar yaşayan kişilere yüksek faiz oranlarıyla senet karşılığında para verip, tehditlerle tahsilat yaptıkları belirlenen 4 kişi tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik suçuyla ilgili yürüttükleri çalışmalarda, başkentte 6 kişinin, maddi sıkıntılar içinde olan kişilere yüksek faizler uygulayarak senet karşılığında para verdiğini ve borcunu ödeyemeyen kişilere tehdit ve cebir kullanarak tahsilat yaptığını tespit etti.

Edinilen bilgilere göre, yapılan çalışmalarda, tefecilik ve tehdit suçları işlediği belirlenen 6 şüphelinin, senet karşılığında yüksek faizle para verdiği ve tefecilik yaparak mağdur ettiği kişilerden borcunu ödeyemeyenlere sürekli artan faiz uyguladığı, borç tamamen ödendiğinde senetleri geri vermeyerek icra süreci başlattığı ve itiraz eden kişileri ve ailelerini tehdit ettiği, polis takibinden kaçınmak için başkasının üzerine telefon hattı ve banka hesabı kullandığı, mağdurlardan aldığı senetlere alacaklı olarak eşinin adını yazarak, eşi üzerinden icra süreci başlattığı öğrenildi. Annesi ve kendisinin hastalıklarından dolayı maddi zorluk yaşayan bir mağdura 15 bin TL karşılığında 200 bin TL tutarında senet imzalattığı, icra yoluyla muvafakatname alarak kişinin emekli maaşına el koyduğu ve şüphelilerin bu yöntemlerle toplamda 16 kişiyi mağdur ettiği belirlendi.

Ayrıca, şüphelilerden üçünün, 2022 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Tefecilik ve Nitelikli Yağma suçlarından tutuklandığı, 5 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve aynı şekilde tefecilik faaliyetlerine devam ettiği tespit edildi.

Elde edilen deliller sonucunda harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 Ocak günü 6 şüpheliye eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 1 şüphelinin ise cezaevinde olduğu belirlendi.

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

27 yıl hapis cezasıyla aranan şüpheli, farklı suçlarından yakalandı!

Sıradaki haber:

27 yıl hapis cezasıyla aranan şüpheli, farklı suçlarından yakalandı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.