h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Telefon dolandırıcılarına yönelik operasyon: 41 şüpheli, 5 milyonluk vurgunla yakalandı

Telefon dolandırıcılarına yönelik operasyon: 41 şüpheli, 5 milyonluk vurgunla yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bir soruşturma sonucunda, sahte sigorta sitesi kuran ve telefonla aradıkları insanları dolandıran 41 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, kendilerini polis, savcı, banka veya kredi kurumları çalışanı olarak tanıtarak vatandaşları 5 milyon 885 bin lira dolandırdı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, 71 şüphelinin nitelikli dolandırıcılık eylemlerine karıştığı belirlendi. Şüpheliler, mağdurlara yanıltıcı bilgiler vererek hesaplarına para geldiğini ve yanlışlıkla başka kişilerin para gönderdiğini söyleyip hesaplarındaki paraları kendileriyle çalışan hesap sahiplerinin hesaplarına transfer ettirdi. Ayrıca, sahte trafik sigortası siteleri oluşturan şüpheliler, mağdurlardan aldıkları paraları üçüncü kişilere temin ettikleri banka bilgileri üzerinden çekti. Operasyonlar sonucunda 41 şüpheli yakalandı ve diğer şüphelilerin yakalanmasına devam ediliyor.

Polis, savcı ve banka veya kredi kurumları çalışanı olarak kendilerini tanıtıp sahte sigorta sitesi kurarak vatandaşları dolandırmakla suçlanan 41 kişi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucu yakalandı. İddiaya göre, 71 şüpheli nitelikli dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdi ve mağdurlara polis, savcı, banka veya kredi kurumları çalışanı olduklarını iddia ederek yanıltıcı bilgiler verdi. Şüphelilerin ayrıca, vatandaşları internet bankacılığıyla yönlendirdikleri ve hesaplarında bulunan paraları başka hesaplara transfer ettirdikleri tespit edildi. Sahte trafik sigortası sitesi oluşturan şüpheliler ise trafik sigortası yaptırmak isteyen kişilere üçüncü kişilere ait banka bilgilerini vererek haksız kazanç elde etti. Toplamda 69 müşteki ve 19 mağdurun 5 milyon 885 bin lira zarara uğradığı belirlenen şüphelilere yönelik İstanbul merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 41 kişi yakalandı ve evlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller, ruhsatsız bir silah ve 23 fişek ele geçirildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Burdur’da jandarma tarafından gerçekleştirilen 2023 operasyonlarında 26 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Burdur’da jandarma tarafından gerçekleştirilen 2023 operasyonlarında 26 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.