h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Televizyon siparişini verdi, fakat yerine bez hediye edildi

Televizyon siparişini verdi, fakat yerine bez hediye edildi

Adana'da dolandırılmanın eşiğinden dönen bir adam, internet üzerinden televizyon siparişi verirken dolandırılmaktan kurtuldu. Televizyonu satan şahıs, alıcıdan parayı önce göndermesini istedi. Ancak alıcı, kargoda sadece 2 kilogramlık bir paket olduğunu fark edince dolandırıldığını anladı. Paketin içinden ise 6 tane bez çıktı. Dolandırılmanın eşiğinden dönen adam, insanları güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmamaları konusunda uyardı.

Adana’da İnternet Üzerinden Televizyon Siparişi Veren Adam Dolandırıcılardan Kurtuldu

İnternet üzerinden gerçekleştirdiği televizyon alımında dolandırılma riskiyle karşı karşıya kalan Alaaddin Kılıç, son anda kendini kurtarmayı başardı. Dolandırıcılara yem olmamak için parayı göndermeden önce onları oyalayan Kılıç, “Ürün elimize ulaşmadan para yollamadım, onları oyaladım. Eğer parayı yollasaydım dolandırılacaktım” dedi.

Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’nde demircilik yapan 58 yaşındaki Alaaddin Kılıç, evindeki televizyonun bozulması üzerine internet üzerinden yeni bir televizyon satın almak istedi. Facebook’ta dolaşırken, hiç kullanılmamış 140 ekran bir televizyonun 6 bin 900 TL’ye satıldığını gören Kılıç, bu teklife ilgi duydu. Mesut Ü. isimli birinin televizyonu satıyor olduğunu gören Kılıç, hemen iletişime geçmek için Whatsapp üzerinden konuşmaya başladı.

Güvensizlik yaşandı

Kendisine sunulan televizyonun 2 yıl garanti kapsamında olduğunu belirten Mesut Ü., Alaaddin Kılıç’ın güvenini kazanarak ürünü kargoya vermelerini takiben parayı göndermesini talep etti. Bir gün sonra ürünü kargoya veren Mesut Ü., Kılıç’a kargo takip numarasını gönderdi ve hemen ödemesini istedi. Daha önce dolandırılmış biri olan Kılıç, takip numarasıyla kargonun 2 kilogram olduğunu öğrenince dolandırılmış olduğunu anladı.

Beklenmedik kargo içeriği

Alaaddin Kılıç, 140 ekran bir televizyonun 2 kilogram ağırlığında olamayacağını düşünerek dolandırılmış olduğunu anlamış oldu. Bunun üzerine, kendisinden sürekli para isteyen Mesut Ü.’ye “İş yerinden parayı bekliyorum, gelir gelmez göndereceğim” şeklinde oyalama yaptı. Bir gün sonra gelen kargo, Kılıç’ın eline geçtiğinde içinde 6 bez olduğunu fark etti. Bunun üzerine hemen Mesut Ü.’ye Whatsapp üzerinden mesaj attı ancak Mesut Ü. hemen telefon numarasını engelledi.

“Parayı göndermemedim, sürekli aradılar”

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Alaaddin Kılıç, durumu şu şekilde anlattı: “Televizyon bozulunca yeni bir televizyon siparişi vermek istedim. Bu şahsın Facebook üzerinden satış yaptığını görüp linke tıkladım. Whatsapp üzerinden şahıs ile iletişime geçtim ve güvenimi kazandı. Daha önce dolandırıldığım için ürünü kargoya verdikten sonra ödemeyi yapacağımı söyledim. Takip numarasıyla kargoyu sorguladığımda 2 kilogram ağırlığında olduğunu gördüm. 140 ekran bir televizyonun 2 kilogram olamayacağını düşünerek ödemeyi yapmadım. Bu sırada, Mesut Ü. sürekli benden para istedi. Ben de iş yerinden para alamadığımı söyleyerek oyaladım.”

“Dolandırılmaktan son anda kurtuldum”

Dolandırılmaktan son anda kurtulduğunu belirten Kılıç, “Eğer takip numarasını sorgulamamış olsaydım, parayı gönderecektim ve dolandırılacaktım. İnsanlar bu konuda çok dikkatli olmalı. Güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapılmamalı. Özellikle bu tür Whatsapp üzerinden yapılan alışverişlerden kesinlikle kaçınılmalı. Ben televizyon beklerken 6 tane bez gönderdiler. Bu ne işime yarayacak ki? Eğer parayı gönderseydim çok üzülürdüm” şeklinde konuştu.

Televizyon siparişi verdi, aldığı şey bez oldu!

Sıradaki haber:

Televizyon siparişi verdi, aldığı şey bez oldu!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.