h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • TEM Otoyolu’nda şahin kurtarma çalışması gerçekleştirildi

TEM Otoyolu’nda şahin kurtarma çalışması gerçekleştirildi

TEM Otoyolu'nda şahin, vatandaşlar tarafından yol ortasından kurtarıldı. Şahin, hayvanseverler tarafından montlarına sarılarak Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yaralı olduğu düşünülen şahinin kanatlarında sorun olmadığı ve kısa bir tedavinin ardından tekrar doğaya salınacağı öğrenildi.

TEM Otoyolu’nda Düzce geçişinde yolun ortasında duran bir şahin, vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Hayvanseverler, şahini korumak ve yardım etmek amacıyla montlarını kullanarak onu güvence altına aldı. Daha sonra şahin, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İstanbul’dan Karabük’e seyahat eden Yusuf ve Erkan Aygüney, yolculuklarında TEM Otoyolu’nda sağ tarafta duran bir cisim fark ettiler. Araçlarını kontrollü bir şekilde park eden kardeşler, yolun ortasında duran canlının bir şahin olduğunu fark etti. Yaralı olduğunu düşündükleri bu kuşu korumaya karar verdiler ve montlarını kullanarak şahini güvence altına aldılar. Ardından Aygüney kardeşler, durumu Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Rotayı değiştiren Yusuf ve Erkan Aygüney, şahini Milli Parklara getirip, veteriner hekimlere teslim etti. Kuşun kanatlarında herhangi bir sorun olmadığı ve yakın bir zamanda tekrar doğaya salınacağı bilgisine sahibiz.

Karabük’te düzenlenen bir kar festivaline katılmak için yola çıktıklarını belirten Yusuf Aygüney, “Hendek-Düzce arasındaki otoyol üzerinde kaya gibi bir şey gördük. Güvenlik için yolun diğer tarafına geçtik ve aracımızı oraya park ettik. Cismi almak için gittikçe, yırtıcı kuşlardan bir şahin olduğunu fark ettik. Şahini hızlı bir şekilde alıp, yoldan uzaklaştırdık. Tır şoförü arkadaşlarımız da ona zarar vermemek için sürekli manevra yaptı. Şahini bulunduğu yerden çıkardıktan sonra, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim ettik. Şahin’in sağlıklı olduğunu ve kısa bir tedavi sürecinden sonra tekrar doğal yaşamına döneceğini öğrendik” şeklinde konuştu.

Elazığ’da 6 kişi gözaltına alındı ve tutuklandı

Sıradaki haber:

Elazığ’da 6 kişi gözaltına alındı ve tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.