h Dolar 34,2596 % -0.01
h Euro 36,9694 % -0.01
h Sterlin 44,4826 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,40 %0,03
h BIST100 8.734,52 %-1,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Tenzile Ana Konukevi, 2023 yılında 17 bin misafiri ağırlayarak büyük bir başarı elde etti.

Tenzile Ana Konukevi, 2023 yılında 17 bin misafiri ağırlayarak büyük bir başarı elde etti.

Konya'da bulunan Meram Belediyesi Tenzile Ana Hasta Konukevi, sosyal belediyecilik alanında güzel bir örnek olmaya devam ediyor. Konukevi, bugüne kadar 155 bin misafiri ağırlarken, 2023 yılında ise yaklaşık 17 bin hasta ve hasta yakınını konuk edecek. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hasta konukevinin önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek, Meram Belediyesi'nin hemşehrilerinin her ihtiyacında yanlarında olduklarını ve konukevinin bu düşüncenin bir yansıması olduğunu vurguladı. Konukevi, ücretsiz konaklama hizmetiyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tedavi için gelen hastalara ve yakınlarına destek sağlıyor.

Konya’da Meram Belediyesi tarafından yürütülen sosyal belediyecilik örneği olan Tenzile Ana Hasta Konukevi, hastaları ve hasta yakınlarını misafir etmeye devam ediyor. Konukevi, bugüne kadar yaklaşık 155 bin ziyaretçi ağırladı ve 2023 yılında da tahmini 17 bin misafiri ağırlamayı hedefliyor.

Meram İlçe Belediyesi’nin hastalar ve hasta yakınları için hizmet veren Tenzile Ana Hasta Konukevi, otel konforunda bir konaklama imkanı sunuyor. Son beş yılda 73 bin kişiye hizmet veren konukevi, şehir dışından Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hastalar ve yakınlarına ücretsiz konaklama imkanı sağlıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tenzile Ana Hasta Konukevi’nin sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneği olduğunu belirtti ve hizmetin önemli bir ihtiyacı karşıladığını vurguladı.

Başkan Kavuş, “Hasta Konukevi, tedavi olmak için şehir dışından gelen hastalara ve yakınlarına ücretsiz konaklama hizmeti sunuyor. Tesis, önemli bir boşluğu dolduruyor ve vatandaşlarımıza en zor zamanlarında sıcak bir yuva ortamı sunuyor. 42 odasıyla aynı anda 84 kişiye hizmet verebiliyor. Düşünüldüğünde, şimdiye kadar neredeyse Meram nüfusunun yarısı kadar misafir ağırladığı göz önüne alındığında, bu görevin ne kadar önemli olduğu daha net anlaşılıyor. Meram Belediyesi doğumdan ölüme, iyi günden kötü güne her zaman vatandaşlarının yanında olmuştur. Tenzile Ana Konukevi de bu düşüncenin bir yansıması olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Allah ihtiyaç hissettirmesin ama hissettirdiğinde de bizler hemşehrilerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Gizli buzlanma Kastamonu’da büyük sorunlara yol açtı: Yollar kapanarak hayat durma noktasına geldi!

Sıradaki haber:

Gizli buzlanma Kastamonu’da büyük sorunlara yol açtı: Yollar kapanarak hayat durma noktasına geldi!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.