h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ters lale nakışlı tepsi ve tablo siparişlerini yetiştiremiyorlar

Ters lale nakışlı tepsi ve tablo siparişlerini yetiştiremiyorlar

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Aile Destek Merkezi'nde yapılan ters lale nakışlı ürünler, yoğun ilgi görüyor. Kadınlar, bu ürünleri tablo ve tepsilere işleyerek hem geçim sağlıyor hem de yurt dışına gönderiyor. Ters lale çiçeği, nakışlarla süslenen bu ürünler 2.000 TL ile 5.000 TL arasında satılıyor ve siparişler yetişemiyor. Nakışlı ürünler, 7 günde tamamlanıp ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. ADEM koordinatörü, kursiyerlerin ürünlerini yurt dışına da gönderdiklerini belirtti. Usta öğretici Parspancı ise 2 yıl önce bu işe başladıklarını ve başarılı bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Şırnak’ta Gerçekleşen Ters Lale Nakışlı Ürünler Yoğun İlgi Görüyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Aile Destek Merkezi (ADEM), kadınların el emeği göz nuru ile ürettikleri ters lale nakışlı ürünlere yoğun talep alıyor. Bölgenin sembolü olan ters lale çiçeği, tablo, çanta ve tepsi gibi ürünlere nakış işlemesiyle işleniyor ve kadınlar bu ürünleri yurt dışına gönderiyor. Sabriye Parspancı tarafından kurulan bu nakış atölyesi, 2 bin lira ile 5 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan ürünlerle büyük bir başarı elde ediyor. Ters laleli tepsi ve tablolar, 7 gün içinde tamamlanarak ülkenin dört bir yanına sipariş üzerine gönderiliyor. ADEM koordinatörü Sevilay Ataman, kursiyerlerin ürettiği ürünlerin yurt dışına da gönderildiğini belirtti.

Usta öğretici Sabriye Parspancı, 2 yıl önce bu işe başladığını ve harika bir çalışma ortaya koyduklarını ifade etti. Parspancı, “İki yıl önce, burada bulunan kaymakamımızın desteğiyle bu işe başladık. Laleş yaylamızda yetişen ters lale çiçeğini nakış motifine dönüştürdük. Ürünlerimizi 7 günde tamamlıyoruz. Satışları mükemmel gidiyor ve birçok yerli ve yabancı sipariş aldık. Sipariş vermek isteyen herkese ürünlerimizi gönderebiliriz” şeklinde konuştu.

Artvin’de ağaç yolu kapatmış, sürücü ise son anda kaçtı

Sıradaki haber:

Artvin’de ağaç yolu kapatmış, sürücü ise son anda kaçtı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.