h Dolar 33,9942 % 0.28
h Euro 37,8773 % 0.28
h Sterlin 44,9487 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,62 %0,44
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Toroslar Belediyesi, Vatandaşlara Kolaylık Sağlayan Yeni Bir Hizmet Sunuyor

Toroslar Belediyesi, Vatandaşlara Kolaylık Sağlayan Yeni Bir Hizmet Sunuyor

Mersin Toroslar Belediyesi, evde bakım, sağlık taraması ve hasta nakil ambulansı hizmetiyle yaşlılar, kalp ve kanser hastaları, engelliler ve şehit/gazi yakınlarının sağlık kontrollerini sağlıyor. Belediye, 6 bin kişiye sağlık taraması yaparak, ikametlerinde ambulans desteği sağlıyor. Toroslar Belediyesi ayrıca, Mamografi, rahim ağzı ve kolon kanserine yönelik ön taramalar da yapıyor. Başkan Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşların sağlığını önemsediklerini ve sağlıklı yaşama destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Mersin Toroslar Belediyesi, Evde Bakım, Sağlık Taraması ve Hasta Nakil Ambulansı Hizmetiyle Vatandaşların Yaşamını Kolaylaştırıyor

Mersin Toroslar Belediyesi, evde bakım, sağlık taraması ve hasta nakil ambulansı gibi hizmetleriyle birçok kişinin hayatını kolaylaştırdığını duyurdu. Belediye, personeliyle birlikte ilçede yaşayan yaşlılar, kalp ve kanser hastaları, engelli bireyler ile şehit ve gazi yakınlarının sağlık kontrollerini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Bu kapsamda belediye, 6 bin kişiyi sağlık taramasından geçirdi. Vatandaşlara evlerine ambulans desteği sağlanarak ateş, tansiyon ve şeker ölçümü yapıldı, kalp grafiği çekildi. Sağlık işleri müdürlüğü bünyesinde verilen hasta nakil ve ambulans hizmetiyle ise ilçede ikamet eden yatağa bağımlı hastalar evlerinden alınıp sağlık kuruluşlarına nakil desteği sağlandığı belirtildi.

Toroslar Belediyesi, Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarına (TORTEK) katılan kursiyerlere de uzman doktorlar eşliğinde mamografi, rahim ağzı ve kolon kanserine yönelik ön taramalar yapmaktadır. Ayrıca deprem bölgesinden Mersin’e gelen yaralı depremzedelere ambulans ve sağlık ekibi desteği veren belediye, vatandaşların her an yanında yer aldığını vurguladı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediyenin vatandaşların sağlığını önemsediğini dile getirdi. Başkan Yılmaz, “Önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığı ve mutluluğudur. Sağlık taraması ve hasta nakil hizmetimizle vatandaşlarımızın tedavi süreçlerinde yanlarında oluyoruz. Bu çalışmalarla amacımız sağlıklı yaşama destek olmaktır” şeklinde konuştu.

Kavşakta gerçekleşen otomobil kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

Sıradaki haber:

Kavşakta gerçekleşen otomobil kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.