h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Toyota’nın Alt Markası Daihatsu’nun Güvenlik Testlerinde Hile Tespit Edildi – Otomotiv Dünyasında Gündem Olan Gelişme

Toyota’nın Alt Markası Daihatsu’nun Güvenlik Testlerinde Hile Tespit Edildi – Otomotiv Dünyasında Gündem Olan Gelişme

Japon otomotiv devi Toyota, ülkede bir güvenlik skandalıyla karşı karşıya kaldı. Toyota'nın bünyesinde faaliyet gösteren Daihatsu'nun ürettiği araçlarda, yandan çarpışma güvenliği testlerinde hile yapıldığı ortaya çıktı.

Japonya’nın önde gelen otomobil üreticisi Toyota, bünyesinde faaliyet gösteren Daihatsu’nun tüm araçlarının sevkiyatının durdurulduğunu duyurdu. Güvenlik skandalı soruşturması sebebiyle alınan bu karar, Toyota markası altında satılan neredeyse 64 modelin etkilendiğini ortaya koydu. Daihatsu’nun Nisan ayında çoğu Toyota logosu ile satılan 88 bin küçük otomobil için yandan çarpışma güvenliği testlerine hile karıştırdığı iddiasının ardından başlatılan soruşturma, son bulgularla skandalın daha geniş bir çerçeveye sahip olduğunu gösteriyor. Bu durum, otomobil üreticilerinin kalite ve güvenlik konusundaki itibarını olumsuz etkileyebilir.

Enterprise, Türkiye’den Halka Arz İçin Hazırlıklara Başlıyor: İşte Detaylar

Sıradaki haber:

Enterprise, Türkiye’den Halka Arz İçin Hazırlıklara Başlıyor: İşte Detaylar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.