h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Türk Diplomat Osman Köse’yi Şehit Eden PKK/KCK’lı Terörist Renas Derik Kod Cemil Akar, MİT ve TSK Ortak Hava Harekâtında Etkisiz Hale Getirildi

Türk Diplomat Osman Köse’yi Şehit Eden PKK/KCK’lı Terörist Renas Derik Kod Cemil Akar, MİT ve TSK Ortak Hava Harekâtında Etkisiz Hale Getirildi

Erbil'de Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edilmesine karışan PKK/KCK'lı terörist Renas Derik Kod Cemil Akar, MİT ve TSK tarafından gerçekleştirilen ortak hava harekâtında etkisiz hale getirildi. Operasyon, güvenlik kamerası görüntüleri üzerinden detaylı bir çalışma sonucunda planlandı. Akar'ın kaçış anları, saniye saniye kaydedilen güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde incelendi. MİT, teröristlerin kaçış güzergahını belirleyerek Akar'ın Süleymaniye bölgesine ulaştığını tespit etti. Ortak hava harekâtı sonucunda Akar etkisiz hale getirildi. Cemil Akar, 2014'te Türkiye'den Suriye'ye geçerek örgütün kırsal kadrolarına katıldı ve Irak/Mahmur'da istihbarat eğitimi aldıktan sonra Erbil saldırısını gerçekleştirmek üzere Mahmur Kampı'na intikal etmişti.

Türk diplomat Osman Köse’nin Erbil’de hain pusuya düşürülerek şehit edildiği saldırının faillerinden PKK/KCK’lı terörist Renas Derik Kod Cemil Akar, MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği ortak hava harekâtında etkisiz hale getirildi. Türk Diplomat Köse’nin şehit edilmesinin ardından gerçekleşen operasyon, güvenlik kamerası görüntüleri üzerine detaylı bir çalışma ile başladı. Akar’ın eylem sonrasında kaçış anları, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilmişti. MİT, titiz bir inceleme sonucunda teröristlerin kaçış güzergahını belirledi ve Renas Derik Kod Cemil Akar’ın Süleymaniye bölgesine ulaştığını tespit etti. MİT ve TSK’nın gerçekleştirdiği ortak hava harekâtı sonucunda Akar etkisiz hale getirildi. PKK/KCK’lı Cemil Akar, 2014’te Türkiye’den Suriye’ye geçerek örgütün kırsal kadrolarına katıldı. Irak/Mahmur’da istihbarat eğitimi aldıktan sonra Erbil saldırısını gerçekleştirmek üzere Mahmur Kampı’na intikal etmişti.

Emine Erdoğan’dan 2024 Yılına Yeni Umutlarla Girme Mesajı: Barış ve Adaletin Galip Geldiği Bir Yıl Dileği

Sıradaki haber:

Emine Erdoğan’dan 2024 Yılına Yeni Umutlarla Girme Mesajı: Barış ve Adaletin Galip Geldiği Bir Yıl Dileği

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.