h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a

Türk Kızılayı, Gazze’deki savaş mağdurlarına yardım ulaştırmak amacıyla bin 500 ton insani yardım malzemesi ve 6 ambulanstan oluşan 3. gemisini Mersin’den uğurladı. Bağışçılar, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birlikleriyle temin edilen yardım malzemeleri, su arıtma sistemi, un, gıda kolisi, içme suyu, çadır, battaniye, bebek bezi, hijyen malzemeleri, ilaç ve medikal malzemelerden oluşuyor. Tamamlanan yüklemenin ardından Türk Kızılay ekibi tarafından Mersin limanından gönderilen gemi, Mısır’a ulaştıktan sonra tırlar aracılığıyla Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye ulaştırılacak.

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, geminin uğurlama töreninde, 7 Ekim’den bu yana Filistin ve Gazze’de büyük bir insanlık dramının yaşandığını ifade etti. Saygılı, ortalama 10 bin çocuk ve 7 bin kadının hayatını kaybettiği bu dram karşısında Türk Kızılay’ın ilk günden bu yana sahada aktif olarak yardım çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Gazze’deki aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine sıcak yemekler ulaştırılırken, uçak ve gemiler vasıtasıyla da yardımlar gönderilmekte olduğunu aktaran Saygılı, Mersin’den uğurladıkları 3. gemide barınma, hijyen ve gıda malzemelerinin yanı sıra 6 ambulansın da bulunduğunu ve bu sayede Gazze’deki hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanacağını dile getirdi. Toplamda bin 500 ton insani yardım malzemesini taşıyan geminin hamiyetperver Türk milletinin bağışlarıyla doldurulduğunu vurgulayan Saygılı, sivil toplum örgütlerinin ve duyarlı sanatçıların katkılarıyla oluşan bağışların da aynı gemiyle sefere çıktığını ifade etti. Geminin amacının iyilik ve yardım olduğunu belirten Saygılı, bu yardımların Gazze halkının sofrasına katkı sağlamak ve yüreklerde umut ışığı yakmak olduğunu sözlerine ekledi.

Edirne Jandarması Köy Sakinlerine Bilgilendirici Ziyaretler Gerçekleştiriyor

Sıradaki haber:

Edirne Jandarması Köy Sakinlerine Bilgilendirici Ziyaretler Gerçekleştiriyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.