h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Gündem
  • UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: “Batı Şeria, şiddet dolu saldırıların hedefi haline geliyor”

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: “Batı Şeria, şiddet dolu saldırıların hedefi haline geliyor”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının 105 gündür devam ettiği, işgal altındaki Batı Şeria’da da şiddetli saldırıların yaşandığı belirtildi. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, bölgedeki durumu “trajik bir acı ve ıstırap döngüsü” olarak tanımlayarak, saldırıların en yüksek seviyeye ulaştığını ve yerleşimci şiddetinin Filistinlilerin evlerini terk etmelerine neden olduğunu söyledi. Geçen yıl öldürülen Filistinlilerin sayısının bu yıl 3 kat arttığını ve son 5 günde 90 çocuğun hayatını kaybettiği açıklaması yapıldı.

UNRWA Genel Komiseri: Batı Şeria’da Şiddetli Saldırılar Hızla Artıyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, işgal altındaki Batı Şeria’da yaşanan şiddetli saldırıların son zamanlarda endişe verici bir şekilde arttığını bildirdi. 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail operasyonlarının özellikle mülteci kamplarında sayı, süre ve yoğunluk açısından belirgin bir şekilde arttığına dikkat çeken Lazzarini, yerleşimcilerin şiddetinin Filistinlilerin evlerini terk etmelerine yol açtığını belirtti. Lazzarini, saldırıların şu ana kadar en yüksek seviyelere ulaştığını vurgulayarak bölgedeki durumu “trajik bir acı ve ıstırap döngüsü” olarak nitelendirdi.

Lazzarini ayrıca geçen yıla kıyasla öldürülen Filistinli sayısının 2022’de 3 kat arttığını ve son 5 günde 90 çocuğun hayatını kaybettiğini ifade etti. Şiddetin yayılma hızı göz önüne alındığında, kaybedilen hayatları takip etmenin zorluğuna dikkat çeken Lazzarini, durumun giderek vahimleştiğine dikkat çekti.

(Başlık: Batı Şeria’da Şiddetli Saldırılar: Son Durum ne?)

Yarıyıl tatilinde çocuklar, eğlencenin tadını çıkaracak

Sıradaki haber:

Yarıyıl tatilinde çocuklar, eğlencenin tadını çıkaracak

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.