h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Vakit.com.tr Başlığı: “Şehitlerimize sabah namazında dua edildi”

Vakit.com.tr Başlığı: “Şehitlerimize sabah namazında dua edildi”

Muş Merkez Camiinde, Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan askerler için sabah namazında dua edildi. Kent genelindeki camilerde bir araya gelen vatandaşlar, dua ederken İl Müftüsü Demir, Türkiye'nin sınırlarında yıllardır teröristlerle mücadele veren güvenlik güçlerini övdü. Şehitler için program yapılan camilerde birlikte sabah namazı kılındı ve Kur'an-ı Kerim okundu. Program, şehitler için yapılan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Muş Merkez Camisi’nde, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerler için sabah namazında dua edildi.

Muş kentinde bulunan Merkez Camii başta olmak üzere diğer camilerde de sabah namazında dua edilerek Irak’ta gerçekleşen Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan askerler anıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında cemaat, sabah namazını kıldı. Ellerini semaya kaldırarak dua eden vatandaşlar, şehitlerimiz için dualarını yaptı. Devletin sınırlarında yıllardır teröristlerle mücadele eden güvenlik güçlerine değinen Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, “Ülkemizde ve yurt dışında sabah namazı kılınan camilerde şehitlerimiz için programlar düzenlendi. Aziz şehitlerimizi anmak için Kur’an-ı Kerim okuduk. Hepimiz biliyoruz ki dünyadan göç edeceğiz. Ancak bazı insanlar çok şanslıdır. Şehitlerimiz de bu şanslı gruba dahildir. Çünkü Allah Kur’an-ı Kerim’de şehitlerimiz için ‘Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz’ buyuruyor. Vatanımız ve şehitlerimiz için dua etmek amacıyla bir araya geldik. Efendimiz hiçbir zaman şehitleri unutmamış, unutulmalarını da istememiştir. Şehitlerimiz ve geride bıraktıkları ailelerinin bizlere bir emanetidir” dedi.

Program, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Malazgirt’te şehitler için sabah namazında dua edildi

Sıradaki haber:

Malazgirt’te şehitler için sabah namazında dua edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.