h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Van’da Gazze’ye yönelik ‘acil ve süresiz ateşkes’ çağrısı yapılıyor

Van’da Gazze’ye yönelik ‘acil ve süresiz ateşkes’ çağrısı yapılıyor

Van Filistine Destek Platformu üyeleri, İsrail'in saldırılarına karşı Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı. Başkan M. Garip Cesur, İsrail'in kadın, çocuk ve sivil ayırt etmeksizin soykırım suçu işlediğini belirtti. Çocukların ve kadınların da aralarında olduğu 23 binden fazla insan hayatını kaybederken, 8 bin kişi kayıplara karıştı. 359 bin ev zarar görürken, 2 milyon sivil zorla göç etmek zorunda kaldı. Ayrıca, 112 gazeteci İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybetti.

Van Filistine Destek Platformu, İsrail’in saldırılarının hedefinde bulunan Gazze için acil ve süresiz bir ateşkes çağrısı yaptı. Van’daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu platform üyeleri, İsrail’in saldırılarını protesto etme amacıyla Beşyol Meydanı’nda bir araya geldi. Platform adına yapılan basın açıklamasında, “Gazze İçin Acil Ateşkes” teması işlendi. M. Garip Cesur, platform adına yaptığı açıklamada, insanlık tarihinde yaşanan en büyük zulümlerden birine tanıklık ettiklerini belirtti. İsrail’in Gazze’de kadın, çocuk, yaşlı ve sivilleri ayırt etmeksizin soykırım suçu işlediğini ifade eden Cesur, bu işgal ve soykırımın vicdan sahibi insanların yüreklerini kanattığını ve bölge ile birlikte tüm dünyanın huzurunu tehdit ettiğini vurguladı. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa’nın desteğiyle yürütülen bu işgalin asıl amacının Ortadoğu haritalarını değiştirmek olduğunu söyleyen Cesur, son bilgilere göre Filistin’de 23 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve 60 binden fazla kişinin yaralandığını, 8 bin kişinin ise kayıp olduğunu ifade etti. İşgalci İsrail’in saldırıları sonucu 359 bin evin zarar gördüğü, 2 milyon sivilin ise Gazze’de yerinden edildiği bilgisini paylaşan Cesur, ayrıca siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybeden 112 gazeteciden de bahsetti.

Lüks bir apartman dairesinde çıkan yangın Samsun’yu sarsıyor.

Sıradaki haber:

Lüks bir apartman dairesinde çıkan yangın Samsun’yu sarsıyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.