h Dolar 34,2392 % 0.35
h Euro 37,1851 % 0.35
h Sterlin 44,7491 % 0.74
h Altın (Gr) 2.982,36 %0,96
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Van’da yoğun kar nedeniyle hayat zorlaştı

Van’da yoğun kar nedeniyle hayat zorlaştı

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 655 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, bazı uçaklar rötar yaptı. Kar yağışı sebebiyle Van'da birçok yolda ulaşım sağlanamaz hale geldi. Karayolları ve belediye ekipleri yolları açmak için çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda uçak seferleri de etkilendi ve rötarlar yaşandı. Meteoroloji yetkilileri, Van'da kar yağışının ara ara kuvvetli olabileceğini belirtirken, vatandaşlar ise yağışın zirai açıdan önemli olduğunu ifade etti.

Van’da yoğun kar yağışı sonucunda 655 yerleşim yerinin yolları ulaşıma kapanırken, bazı uçak seferleri de rötar yaptı.

Van şehir merkezinde başlayan sağanak yağış, gece saatlerinde kar yağışına dönüştü. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, her tarafı beyaza bürüdü. Bahçesaray’da 66, Başkale’de 33, Çaldıran’da 41, Çatak’ta 100, Edremit’te 3, Erciş’te 140, Gevaş’ta 28, Gürpınar’da 94, İpekyolu’nda 14, Muradiye’de 37, Özalp’ta 52, Saray’da 12 ve Tuşba’da 35 olmak üzere toplamda 655 yerleşim yerinin yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Van’da yaşanan kar yağışı, uçak seferlerini de etkiledi. Planlanan uçak seferleri, kötü hava koşulları nedeniyle gecikmeli gerçekleşirken, Hakkari, Van ve Bitlis illerinde aralıklı kar yağışı olması bekleniyor. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van’ın merkez ve güney ilçelerinde kar yağışının zaman zaman yoğun olabileceğini belirtiyor. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı, yer yer pus ve sis gibi olumsuz hava koşullarının da yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Vatandaşlar, son dönemde yağış miktarının çok az olduğunu söyleyerek, tarımsal açıdan verimli bir yaz dönemi için kar yağışının önemli olduğunu ifade ediyor. Geçtiğimiz kış aylarında kar yağışının az olduğunu dile getiren vatandaşlar, bu yıl daha bereketli geçeceği umudunu taşıyor.

Kar fırtınasında beklenmedik bir şekilde duran tır, çarpışma sonucunda kupasını kaybetti

Sıradaki haber:

Kar fırtınasında beklenmedik bir şekilde duran tır, çarpışma sonucunda kupasını kaybetti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.