h Dolar 34,2974 % 0.05
h Euro 37,0323 % 0.05
h Sterlin 44,3625 % 0.06
h Altın (Gr) 2.996,80 %0,15
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Vicdansızlığın bu denli acımasız örneği: Akülü tekerlekli sandalye almak isteyen yaşlı adamın dolandırılması şeklinde bir başlık seçebilirim.

Vicdansızlığın bu denli acımasız örneği: Akülü tekerlekli sandalye almak isteyen yaşlı adamın dolandırılması şeklinde bir başlık seçebilirim.

Kocaeli'de yaşayan 79 yaşındaki bir adam, yürümekte zorlandığı için akülü sandalye almak istemiş, ancak internette gördüğü sahte bir ilana 12 bin TL kaptırarak dolandırılmıştır. Dolandırılan adam, akülü sandalye için komşusundan 5 bin TL borç alarak, "Ben 1999 depreminde her şeyimi kaybettim. Sadece akülü sandalye almak istedim, istemez olaydım" demiştir. Şikayet üzerine açılan dava devam etmektedir. Haberin peşpeşe konuları masala, dolandırıcıya ve mahkeme duruşmasına olum kursunda.

Kocaeli’de yaşayan 79 yaşındaki bir adam, yürüme güçlüğü çektiği için akülü sandalye almaya karar verdi. İnternette gördüğü sahte bir ilana inanan yaşlı adam, 12 bin TL dolandırıldı. Akülü sandalyesini alabilmek için komşusundan 5 bin TL borç aldığını belirten dolandırılan adam, “Ben 1999 depreminde her şeyimi, eşimi, çocuğumu kaybettim. Sadece akülü sandalye almak istedim, keşke istemeseydim” dedi.

Kocaeli’de yaşayan 79 yaşındaki Ertuğrul Dolgun, yürüme zorluğu yaşadığı için akülü sandalye almak istedi. İnternette gördüğü ilandan hareketle B.T. ile iletişime geçti. Dolgun, akülü sandalye için anlaştığı B.T.’ye istenen 5 bin TL’yi gönderdi. İddiaya göre, B.T., paranın banka tarafından el konulduğunu söyleyerek yaşlı adamdan başka bir meblağ istedi ve 12 bin TL dolandırdı. B.T. ile bir daha iletişim kuramayan Dolgun, dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu.

Sanık hakkında açılan dava Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Mağdur Ertuğrul Dolgun duruşmada hazır bulunurken, başka bir suçtan tutuklu olan sanık B.T. ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Çok sayıda sabıkası olduğu öğrenilen sanık B.T., “Alanya’da bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışıyordum. Ek iş olarak internet üzerinden akülü sandalye satışı yapıyordum. Bilindik alışveriş sitelerinde de aboneliğim vardı. Çalıştığım oteldeki bir soruşturma nedeniyle telefonlarımız alındı ve müşterilerin numaralarını kaybettim. Ertuğrul Dolgun’dan para aldığım doğrudur. Mağdurun zararını karşılamak istiyorum” dedi.

Şikayetçi olan Ertuğrul Dolgun, “Akülü sandalye ilanını görünce sipariş vermek istedim. Şahısla telefonla iletişim kurup istediği 5 bin TL’yi gönderdim. Bir gün sonra şahıs bankanın paraya el koyduğunu söyleyerek tekrar 5 bin TL istedi. O parayı da kendisine gönderdim. Üçüncü kez aradığında ise kargo parası istedi. B.T.’ye toplamda 12 bin TL para gönderdim. Bu görüşmelerden sonra şahısla bir daha iletişim kuramadım ve dolandırıldım. Şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığının mağdurun zararını karşılayacağının söylenmesi üzerine duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası konuşan Ertuğrul Dolgun, “Yürüyemediğim için akülü sandalye almayı istedim. İnternette gördüğüm ilanı arayarak akülü sandalye satın almak istediğimi söyledim. Fiyat konusunda anlaştık ve istediği 5 bin TL’yi kendisine gönderdim. Ertesi gün yine 5 bin TL istedi, onu da gönderdim. Daha sonra kargoda sorun olduğunu söyleyerek 2 bin TL istedi. Toplamda 12 bin TL para gönderdim. Parayı gönderdikten sonra şahıs benimle iletişimi kesti. Siparişimi alamayınca şahsı telefonla aramaya başladım. B.T. bunun üzerine beni tehdit etti. Dolandırıldığımı anlayarak şikayetçi oldum. Çok sabıkalı birisiymiş, daha kaç kişiyi dolandırdığını bilmiyorum. 5 bin TL’yi komşumdan borç almıştım. Ben 1999 depreminde her şeyimi, eşimi, çocuğumu kaybettim. Sadece akülü sandalye almak istedim, keşke başıma ne geldiğini bilmeseydim” şeklinde konuştu.

Yolcu otobüsünde bin 296 adet botoks ilacı bulundu.

Sıradaki haber:

Yolcu otobüsünde bin 296 adet botoks ilacı bulundu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.